OĽaNO žiada odvolanie Jánoša z parlamentných funkcií

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 13:55 • 2 min
OĽaNO žiada odvolanie Jánoša z parlamentných funkcií

BRATISLAVA – OĽaNO žiada okamžité odvolanie poslanca NR SR Vladimíra Jánoša (Smer-SD) z parlamentných funkcií do prešetrenia podozrení. Jánoš je podpredsedom parlamentného výboru pre ľudské práva. Podľa medializovaných informácií nadával a vyhrážal sa manželke, s ktorou sú v rozvodovom konaní.

slovakia

left justify in out

„Je to ukážkový smerácky paradox: Práve v období, keď Robert Fico so straníckymi kolegami vtipkuje a rozdáva ženám kvety po kultúrnych domoch v rámci MDŽ, jeden z poslancov za Smer sa k svojej manželke podľa jej svedectiev správa ako zviera,“ napísali poslanci za OĽaNO v tlačovej správe. „Nie je normálne, aby bol podpredsedom výboru pre ľudské práva človek, ktorý najhrubším spôsobom porušuje základné právo na ľudskú dôstojnosť,“ tvrdí líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.

 

OĽaNO vyzýva predsedu strany Smer a predsedu ich poslaneckého klubu, aby Jánoša z postu podpredsedu výboru pre ľudské práva okamžite stiahli a vyjadrili tak, že rešpektujú základné právo na ľudskú dôstojnosť. „V opačnom prípade je rozdávanie kvietkov ženám pri príležitosti Medzinárodného dňa žien iba výsmechom a neúprimným zištným politickým kalkulom. A Jánošova nominácia odhalením cynizmu a pohŕdania, s akým v skutočnosti strana Smer k ľudským právam pristupuje,“ napísalo OĽaNO.

 

Poslanec a splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák (OĽaNO) sa nebude zúčastňovať na zasadnutí Výboru pre ľudské práva, ktorého je členom, kým nebudú vyvodené uspokojujúce dôsledky voči podpredsedovi výboru Jánošovi.

 

Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou (ICOCRIM) podáva dnes trestné

oznámenie na poslanca Národnej rady SR za Smer-SD a okresného predsedu strany v Prievidzi Vladimíra Jánoša za vyhrážanie a týranie blízkej a zverenej osoby. Jánoš sa ho údajne dopustil proti svojej manželke a dcére. Po internete sa šíria nahrávky ako poslanec NR SR za Smer-SD a okresný predseda strany v Prievidzi Vladimír Jánoš (46) vulgárne nadáva a vyhráža sa manželke.

 

img

 

img

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies