OĽANO sľubuje každoročné 10-percentné zvyšovanie platu učiteľov

NETKY.SK • 5 November 2015, 12:37 • 2 min
OĽANO sľubuje každoročné 10-percentné zvyšovanie platu učiteľov

BRATISLAVA - Ak bude hnutie OĽaNO súčasťou budúcej vlády, garantuje učiteľom každoročné zvyšovanie ich platov o 10 percent.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na brífingu povedal predseda OĽaNO Igor Matovič, pre hnutie je to absolútna programová priorita, bez ktorej splnenia si nevie predstaviť, že si s niekým sadne za prípadný budúci koaličný stôl.


Matovič dnes povedal, že Slovensko je v rámci krajín OECD na poslednom mieste v tabuľke porovnania platu učiteľa k priemernému platu vysokoškolsky vzdelaného zamestnanca. Učitelia na Slovensku podľa Matoviča dostávajú len 43 percent z toho, čo ostatní vysokoškolsky vzdelaní ľudia v krajine.

 

Predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic dodal, že uplatnenie detí závisí od kvality učiteľov. Desaťpercentné zvýšenie platov učiteľov v regionálnom školstve znamená podľa Lipšica výdavok z rozpočtu asi 100 miliónov eur. Zároveň však pripomenul, že Slovensko má úniky na DPH v sume skoro dvoch miliárd eur. "Táto krajina má zdroje, ak bude fungovať normálne, zodpovedne a nebude sa kradnúť. Potom nie je problém nájsť peniaze pre učiteľov, zdravotné sestry a pre ľudí, ktorým zdroje chýbajú," hovorí Lipšic.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies