VIDEO: OĽaNO sa nepridá k hlasovaniu za odvolanie ministerky spravodlivosti

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 17:33 • 2 min
VIDEO: OĽaNO sa nepridá k hlasovaniu za odvolanie ministerky spravodlivosti

BRATISLAVA - Poslanci za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nebudú hlasovať s opozíciou za odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Uviedol to šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

slovakia

left justify in out

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR (NR SR), na ktorej má byť Kolíková odvolávaná z funkcie, sa uskutoční v pondelok 10. mája so začiatkom o 10:00. Schôdzu iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD).

 

img


"Samozrejme, nebudeme hlasovať s opozíciou, bolo by to porušenie koaličnej zmluvy. Ako protikorupčné hnutie ale budeme žiadať, aby sa objasnili všetky podozrenia z konfliktu záujmov a rodinkárstva," podotkol Šipoš.

 


Opoziční poslanci v návrhu na vyslovenie nedôvery uvádzajú, že od nástupu na post ministerky spravodlivosti Kolíková preukazuje veľkú mieru neodbornosti.

 

"Prakticky všetky návrhy, ktoré predložila, boli podrobené rozsiahlej odbornej kritike a často museli byť dopracované na pôde NR SR," uviedli.

 

img

 

Podľa opozície ministerka zlyhala aj pri tragických udalostiach týkajúcich sa osôb držaných za zvláštnych okolností vo väzbe. "Mária Kolíková je bez akýchkoľvek pochybností spoluvlastníčkou firmy MK Real, s.r.o. Ďalšími spoluvlastníkmi tejto firmy sú brat a matka ministerky a konateľkou je nevlastná sestra ministerky."

 

"Konateľka bola v januári 2020 právoplatne odsúdená za spreneveru takmer 16-tisíc eur, ktoré patrili majiteľom bytov v bytových domoch v Moste pri Bratislave, ktoré spravovala rodinná firma Kolíkovcov MK Real, s.r.o.," doplnili poslanci v návrhu.

 

O vyjadrení podpory pre ministerku Kolíkovú sa dočítate v článku Hnutie OĽaNO chce podraziť ministerku Kolíkovú. Uvažujú o jej odvolaní!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies