OĽaNO presadzuje, aby europoslanci mohli vystúpiť v NR SR

NETKY.SK • 9 Január 2015, 10:49 • 2 min
OĽaNO presadzuje, aby europoslanci mohli vystúpiť v NR SR

BRATISLAVA - Slovenskí europoslanci by mali mať možnosť najmenej raz za kalendárny rok vystúpiť v Národnej rade SR a predniesť správu o svojej činnosti. V novele zákona o rokovacom poriadku parlamentu to navrhuje poslanec za OĽaNO Jozef Viskupič.

slovakia

left justify in out

Návrh by podľa neho zvýšil a zlepšil informovanosť verejnosti o práci poslancov v Európskom parlamente, posilnil vzájomné väzby medzi poslancami národnej rady a europoslancami a zvýšil informovanosť národnej rady o činnosti poslancov EP najmä vo vzťahu k uplatňovaniu zásady subsidiarity. 

 

Viskupič novelou reaguje na rekordne nízku volebnú účasť Slovákov vo voľbách do Európskeho parlamentu v máji 2014. "Z viacerých analýz vyplýva, že jedným z dôvodov nízkej účasti na voľbách do Európskeho parlamentu je aj všeobecná neznalosť činnosti Európskeho parlamentu a jeho jednotlivých poslancov. Občania SR často nedisponujú takmer žiadnymi informáciami o tom, čo v Európskej únii presadzujú a čo robia europoslanci, ktorých si zvolili za svojich zástupcov," argumentuje Viskupič. 


Poslanec obyčajných ľudí pripomína, že existuje dopyt po väčšej informovanosti o práci v Európskom parlamente, a to nielen zo strany občanov, ale aj samotných europoslancov. "Pred niekoľkými mesiacmi totiž samotní poslanci Európskeho parlamentu z viacerých politických strán žiadali bývalého predsedu národnej rady Pavla Pašku o možnosť vystúpiť v pléne národnej rady, žiaľ neúspešne," uzatvára Viskupič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies