OĽaNO navrhne za šéfa výboru na kontrolu SIS Grendela

NETKY.SK • 4 Október 2016, 10:37 • 2 min
OĽaNO navrhne za šéfa výboru na kontrolu SIS Grendela

BRATISLAVA – Poslanecký klub OĽaNO-NOVA navrhne za nového predsedu osobitného parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby Gábora Grendela.

slovakia

left justify in out

Miesto predsedu výboru sa uvoľnilo 30. septembra po tom, čo sa jeho doterajší šéf Daniel Lipšic vzdal poslaneckého mandátu. Grendel bol členom tohto výboru aj doteraz.
Ako náhradník za Lipšica na októbrovej schôdzi NR SR nastúpi do parlamentu občiansky aktivista Ján Marosz. Nahradiť by mal Lipšica ako člen ústavnoprávneho výboru i ako člen osobitného parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

 

Poslanec NR SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) od 30. septembra oficiálne nie je poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. Kancelária predsedu NR SR Andreja Danka (SNS) v piatok prijala oficiálny list, v ktorom sa Lipšic vzdáva mandátu. Lipšic oznámil, že sa vzdá poslaneckého mandátu k 30. septembru na tlačovej besede 22. septembra. K takémuto rozhodnutiu dospel v noci po nehode, pri ktorej zrazil chodca a ten na následky zranení zomrel v nemocnici. Nehoda sa stala v pondelok 19. septembra večer v Bratislave. V súvislosti s nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Lipšic ako vodič Škody Superb išiel v ľavom jazdnom pruhu po Vajnorskej ulici smerom do centra Bratislavy. Z doteraz presne nezistených príčin zrazil chodca, ktorý prechádzal cez cestu. Po zrážke 72-ročného chodca previezli do nemocnice, v noci však zraneniam podľahol.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies