OĽaNO na čelo Výboru na kontrolu činnosti NBÚ nominujú Martina Fecka

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 06:43 • 2 min
OĽaNO na čelo Výboru na kontrolu činnosti NBÚ nominujú Martina Fecka

OĽaNO na čelo Výboru na kontrolu činnosti NBÚ nominujú Martina Fecka - Politika Osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) by mal viesť Martin Fecko (OĽaNO). Pre TASR to dnes potvrdil predseda poslaneckého klubu Oby

slovakia

left justify in out

img

Osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) by mal viesť Martin Fecko (OĽaNO). Pre TASR to dnes potvrdil predseda poslaneckého klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Jozef Viskupič. Aktuálne sú tak známi už ôsmi kandidáti na predsedov výborov z celkovo deviatich, ktoré opozícii ponúkol Smer-SD.
      OĽaNO okrem spomínaného kontrolného výboru obsadí Mikulášom Hubom aj predsednícku stoličku v pôdohospodárskom výbore. KDH nominuje do čela Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS Daniela Lipšica a za šéfa Hospodárskeho výboru NR SR Jána Hudackého.
      Most-Híd bude šéfovať Osobitnému kontrolnému výboru NR SR na kontrolu rozhodnutí NBÚ, kde nominuje Gábora Gála, a ľudskoprávnemu výboru, kde navrhne Rudolfa Chmela. SDKÚ-DS navrhne Martina Fedora na čelo Osobitného kontrolného výboru na kontrolu vojenského spravodajstva a obsadí aj predsednícku stoličku vo Výbore NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Tu by mal byť nominovaný Miroslav Beblavý. Zahraničný výbor NR SR, na ktorom sa chce opozícia dohodnúť v stredu (4.4.), zrejme opäť povedie František Šebej (Most-Híd). SaS po tom, ako ustúpila v súboji s KDH o hospodársky výbor a neprejavila záujem o žiadny iný, nebude mať ani jedného predsedu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies