OĽaNO má jasno v tom, kto prípadne nahradí premiéra Matoviča vo funkcii

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 18:41 • 2 min
OĽaNO má jasno v tom, kto prípadne nahradí premiéra Matoviča vo funkcii

BRATISLAVA – Hnutie Obyčajných ľudí už vie, kto nahradí premiéra Igora Matoviča vo funkcii predsedu vlády, ak sa rozhodne podať demisiu, na ktorú ho okrem koaličných partnerov z SaS a Za ľudí už vyzvala aj samotná prezidentka Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Ak padne konečné rozhodnutie a Igor Matovič sa vzdá riadenia krajiny, bude to minister financií Eduard Heger, kto ho nahradí na poste premiéra. Potvrdil to minister obrany Jaroslav Naď v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo plus.

 

„Ak by došlo k výmene predsedu vlády, bol by Heger vynikajúci kandidát," povedal šéf rezortu obrany. Dodal, že všetci členovia hnutia to už berú automaticky a nikto to nespochybnil.

 

Naď dodal, že Heger má všetky osobnostné predpoklady byť novým predsedom vlády. Tiež povedal, že Matovič chcel odísť z vlády úplne, členovia hnutia ho však presvedčili, aby v nej zotrval ako minister.

 

Súvisiaci článok: Prezidentka vyzvala premiéra Matoviča na odchod z funkcie a ukončenie vládnej krízy

 

Na otázku, kedy skončí koaličná kríza Naď uviedol, že "snáď čoskoro". Odôvodnil to tým, že premiér už v nedeľu pripustil svoj odchod z postu predsedu vlády, tak ako požaduje strana SaS a Za ľudí.

 

Naď opäť zopakoval, že SaS má hnutiu vrátiť jedno ministerstvo, ktoré liberálom prepustili po marcových voľbách. Do úvahy prichádza aj stále viac sa opakujúca možnosť, že by sa Matovič stal vicepremiérom pre boj s korupciou, v takom prípade by si SaS mohlo ponechať tri ministerstvá, ako tomu bolo doposiaľ. 

 

Naď zároveň odmietol, že by tento novovytvorený post bol iba "teplým miestečkom" tzv. polickou trafikou pre Igora Matoviča. Zdôvodnil to tým, že pre hnutie OĽaNO je "alfou-omegou boj s korupciou a netransparentnosťou"

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka prijala demisiu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej

 

Šéf rezortu obrany naďalej vylučuje predčasné voľby, ktoré by v parlamente nepodporili ani poslanci za OĽaNO. Hnutiu sa tiež nepozdáva ani myšlienka vymenovania úradníckej vlády.

 

Premiér Matovič v nedeľu (21. marca) informoval, že je ochotný odstúpiť z postu premiéra a pôsobiť ako člen vlády. Predostrel však viacero podmienok, za akých je ochotný podať demisiu.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Prezidentka prijala demisiu Richarda Sulíka, poverila aj jeho dočasnú náhradu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies