V OĽaNO budú voliť predsedu, o funkciu zabojuje J.Viskupič a R.Vašečka

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 13:16 • 2 min
V OĽaNO budú voliť predsedu, o funkciu zabojuje J.Viskupič a R.Vašečka

BRATISLAVA - Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by si mali tento týždeň voliť nového šéfa poslaneckého klubu. Doterajšiemu predsedovi Jozefovi Viskupičovi sa skončilo ročné funkčné obdobie. Viskupič kandiduje opäť, o funkciu zabojuje aj poslanec Richard Vašečka. Obaja prijali kandidatúru na základe nominácií.

slovakia

left justify in out

Líder OĽaNO Igor Matovič vidí šance oboch kandidátov ako vyrovnané. "Títo dvaja kandidáti boli nominovaní, obaja sú dobrí kandidáti a majú vyrovnané šance," povedal pre TASR Matovič. Podľa jeho slov je jedno, ktorý z nich vo voľbe zvíťazí. "Z oboch môže byť dobrý predseda klubu," poznamenal Matovič s tým, že klub by sa mal zísť tento týždeň v stredu a vo štvrtok (10. a 11.4.).

"Nech vyhrá lepší," vyhlásil pre TASR Jozef Viskupič, ktorého teší jeho nominácia. "Vítam ju, myslel som, že ani nepríde," podotkol s tým, že by rád ešte klub viedol, aby mohol dotiahnuť niektoré nedokončené procesy.

Richard Vašečka považuje súťaž v klube za dobrú. "Je dobré, keď si prejdeme takouto súťažou," povedal pre TASR. Poslanec veľmi nepočíta s tým, že bude zvolený a nebude sklamaný, ak funkciu obháji Viskupič. Ak by však uspel on, pokúsil by sa vniesť do vedenia klubu niečo vlastné. Chcel by ešte viac zefektívniť fungovanie klubu. Poznamenal, že klub OĽaNO nefunguje na príkazoch predsedu, ale na dohode všetkých členov. Dodal, že voči doterajšiemu pôsobeniu Viskupiča vo funkcii nemá kritický postoj.

V klube OĽaNO pôsobilo pôvodne 16 poslancov. Dnes ich je o jedného menej, Alojz Hlina totiž pred časom z klubu odišiel. Naďalej v ňom pôsobia Igor Matovič, Erika Jurinová, Jozef Viskupič, Martin Fecko, Štefan Kuffa, Mikuláš Huba, Eva Horváthová, Richard Vašečka, Branislav Škripek, Ján Mičovský, Miroslav Kadúc, Helena Mezenská, Peter Pollák, Mária Ritomská a Igor Hraško.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies