OĽaNO: Fico pri ovládnutí štátu nerešpektuje zákony a vôľu ľudí

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 16:13 • 2 min
OĽaNO: Fico pri ovládnutí štátu nerešpektuje zákony a vôľu ľudí

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico podľa OĽaNO ako absolvent práva ukazuje, že na hodine, kde sa preberal právny štát, chýbal.

slovakia

left justify in out

"Premiér Fico potvrdil, že pokiaľ ide o absolútne ovládnutie tohto štátu, nebude rešpektovať vôľu ľudí a ich volených zástupcov, ani platné zákony, ani rozhodnutia ústavného súdu," argumentujú obyčajní ľudia. Pripomínajú, že vo chvíli, kedy ústavný súd pozastavil novelu, ktorou chcel vládny Smer-SD odstaviť právoplatne zvoleného generálneho prokurátora Jozefa Čentéša, "narýchlo a bez ostychu, skryto po rúškom záplav, ohlásil novú voľbu, len aby čo najskôr na prokuratúru dosadil svojho kandidáta, ktorého nebudú zaujímať kauzy financovania politických strán či tunelovanie spravodajských služieb".

Poslanci Obyčajných ľudí a nezávislých osobností takúto účelovú stranícku voľbu odmietajú. Docenta Čentéša považujú za právoplatne zvoleného kandidáta na post generálneho prokurátora a preto sa ohlásenej novej voľby nezúčastnia. "Ak si chce premiér Fico a strana Smer na tento post za cenu porušenia práva dosadiť vlastného straníckeho kandidáta, nech za to preberú plnú zodpovednosť," vyslovili sa obyčajní. 

"Ak v parlamente prejde nový kandidát na generálneho prokurátora, poslanci, ktorí za neho hlasovali budú v podstate hlasovať za to, aby umožnili návrat totality. Bude to ich voľba, za ktorú by mali niesť v budúcnosti zodpovednosť, ak sa tieto slová ukážu ako pravdivé," uzavreli zákonodarcovia za OĽaNO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies