OĽaNO by do volieb mala viesť žena, spomína sa aj Remišová

NETKY.SK • 1 December 2015, 12:59 • 2 min
OĽaNO by do volieb mala viesť žena, spomína sa aj Remišová

BRATISLAVA - Hnutie OĽaNO by mala do parlamentných volieb 2016 viesť žena. Podľa informácií TASR je v hre niekoľko kandidátok. Jednou z horúcejších je Veronika Remišová, blogerka a poslankyňa zastupiteľstva bratislavského Starého Mesta, ktorá už za OĽaNO kandidovala vo voľbách do Európskeho parlamentu. Riešila aj kauzu údajne predraženej kompy na Dunaji.

slovakia

left justify in out

Za OĽaNO bude kandidovať Daniel Lipšic a ľudia z jeho mimoparlamentného hnutia NOVA. Prvých päť by sa malo objaviť v druhej desiatke kandidačnej listiny. Spolu má kandidovať 35 ľudí z hnutia NOVA. Štvorica zakladateľov OĽaNO Igor Matovič, Jozef Viskupič, Erika Jurinová a Martin Fecko obsadia tradične posledné štyri miesta na kandidačnej listine. Ako sa umiestnia ostatní poslanci z klubu OĽaNO, je zatiaľ otvorené.

 

V súvislosti s kandidatúrou za OĽaNO sa spomína aj šéfka sesterských odborov Monika Kavecká, ktorá pôsobí ako poslankyňa Žilinského samosprávneho kraja. Potvrdila, že sa chce dostať do parlamentu, kde by chcela pôsobiť ako nezávislá. To by jej podľa vlastných slov umožnilo aj toto hnutie. Kandidačná listina hnutia zatiaľ uzatvorená nie je. "Všetko je ešte otvorené," povedal pre TASR líder OĽaNO Igor Matovič.

 

Kandidačnú listinu by malo hnutie uzatvoriť koncom týždňa. Termín na odovzdávanie listín vyprší 6. decembra. Pôvodne chcelo OĽaNO kandidovať v koalícii s hnutím NOVA. Na vstup do parlamentu by tak potrebovali získať aspoň sedem percent. V prieskumoch túto métu nedosahujú. Matovič v reakcii na prvé prieskumy, v ktorých mala koalícia pod sedem percent, trval na koalícii s tým, že si nebudú znižovať latku. Napokon však s najväčšou pravdepodobnosťou koalícia nebude a NOVA dá ľudí na listinu OĽaNO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona