OĽaNO berie na vedomie vyjadrenie predsedu Sme rodina Borisa Kollára

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 15:03 • 2 min
OĽaNO berie na vedomie vyjadrenie predsedu Sme rodina Borisa Kollára

BRATISLAVA – Pre TASR to uviedol mediálny tím hnutia v reakcii na Kollárove vyhlásenia o nesúhlase so zmenou koaličnej zmluvy a zvyšovaní počtu poslancov v klube Sme rodina.

slovakia

left justify in out

Klub Sme rodina bude od septembra fungovať v Národnej rade SR s 20 poslancami. Posilnia ho nezaradení poslanci Romana Tabák, Ján Krošlák a Jozef Šimko. Pre TASR to potvrdil Kollár.

 

img

 

Zároveň pre TA3 uviedol, že nie je za zmenu koaličnej zmluvy, ako žiada SaS. SaS počas týždňa vypovedala koaličnú zmluvu, žiada ju prepracovať na základe aktuálnych politických reálií. Po odchode viacerých členov strany Za ľudí do klubu SaS mali liberáli v pléne 19 poslancov.

 

img

 

Klub Sme rodina doteraz fungoval s počtom 17, po posilnení ich bude mať 20. Ostane teda druhým najsilnejším v koalícii. Dvojke v koalícii zvyčajne pripadne po voľbách post šéfa parlamentu.

 

Možno vás zaujme: EÚ a Česká republika podporujú rozširovanie schengenského priestoru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona