OĽaNO: Ak premiér dokoná politickú vraždu, nebudeme viac asistovať

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 11:38 • 2 min
OĽaNO: Ak premiér dokoná politickú vraždu, nebudeme viac asistovať

BRATISLAVA - Opozičné hnutie OĽaNO upozorňuje premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby si rozmyslel dokonanie politickej vraždy v podobe odvolania Jána Figeľa (KDH) z postu podpredsedu NR SR. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol líder Obyčajných Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

"Potvrdzujem náš záväzok, že ak predseda vlády dokoná politickú vraždu politického oponenta len za to, že mu prekazil kšeft pri výstavbe diaľnic, tak my v žiadnom prípade viac nebudeme asistovať takejto vládnej strane. Mysleli sme si, že Smer-SD je ako-tak demokratická strana. Toto je ale návrat do čias mečiarizmu či hlbokej totality," povedal Matovič. Podľa jeho slov ide v tomto zápase o charakter Slovenska.

 

Matovič opätovne potvrdil, že ak bude Figeľ odvolaný, Erika Jurinová (OĽaNO) sa vzdá funkcie podpredsedníčky parlamentu a Peter Pollák (OĽaNO) rezignuje na post vládneho splnomocnenca pre rómske menšiny. Funkcií sa vzdajú aj predsedovia a podpredsedovia parlamentných výborov za OĽaNO. "Ak sa vzdám, tak nie zo zbabelosti, ale preto, že nechcem prisluhovať vládnej strane, ktorá porušuje doteraz platné politické princípy. Premiér sa správa ako malý chlapec, ktorý rozbije loptou okno a zbabelo ukazuje na niekoho iného," povedala Jurinová. Pollák uistil, že nerád odchádza od rozrobenej roboty. "Ale o desať mesiacov sa vrátime a robotu dokončíme," deklaroval.

 

Proti Figeľovmu odvolaniu ostro protestuje aj zvyšok opozície. Vzdanie sa všetkých funkcií avizovali aj KDH, Most-Híd a SaS. Prakticky to teda znamená, že vo vedení parlamentu a výborov zostanú len zástupcovia Smeru-SD.

 

Smer-SD chce Figeľa odvolať pre to, že je podľa neho zodpovedný za situáciu, v ktorej sa ocitli veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK. "Nič iné si tento človek nezaslúži. Niekto musí niesť politickú zodpovednosť. Ak zoberieme konkrétne faktúry živnostníkov, eseročiek a malých akcioviek, podstatná časť z nich vznikla v troch veľkých zákazkách podpísaných Jánom Figeľom v rokoch 2011 a 2012. Podstatnú časť problémov spôsobil pán Figeľ, ktorý politicky tlačil na firmy a tie ponúkli nereálne ceny," povedal premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že na odvolanie Figeľa má jeho strana morálne právo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona