OĽaNO: Ak bolo niekedy potrebné odvolať nejakého ministra vnútra SR, tak to bol Robert Kaliňák

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 09:17 • 2 min
OĽaNO: Ak bolo niekedy potrebné odvolať nejakého ministra vnútra SR, tak to bol Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Ak bolo niekedy potrebné odvolať nejakého ministra vnútra Slovenskej republiky pre vážne podozrenia z páchania zločinných skutkov, tak by išlo o Roberta Kaliňáka.

slovakia

left justify in out

Uviedlo to vládne hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v reakcii k ohlásenému dnešnému podaniu návrhu strany Smer - sociálna demokracia na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca.

 

img

 

Hnutie vníma predsedu Smer-SD Roberta Fica ako bezočivého, keď obviňuje Mikulca zo skutkov, ktorých sa podľa nich dopúšťal aj on sám.

 

img

 

Súvisiaci článok: Smer je naďalej za odvolanie ministra Romana Mikulca. Dôvodom už nie je len prijatie úplatku

„Je to o to nehoráznejšie, že práve Romana Mikulca dlhé roky prenasledovali Ficovi gangstri vo verejných funkciách za to, že pred rokmi upozornil na rozkrádanie vojenskej tajnej služby. Fico zjavne stále žije vo svojom pomýlenom svete, v ktorom mohli skorumpovaní politici manipulovať a zneužívať políciu, a dokonca ju aj vydať do rúk organizovaného zločinu,“ uviedlo OĽaNO. Podľa neho táto éra skončila a orgány činné v trestnom konaní dnes môžu bez akýchkoľvek politických zásahov odkrývať kriminálnu sieť.

 

img

Fico vo štvrtok 22. júla na tlačovej besede uviedol, že strana Smer-SD opätovne navrhne mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR na odvolanie Mikulca. Návrh by mali podať dnes, 23. júla. Predseda Smer-SD ministra kritizoval za odvolanie šéfky tímu Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý preveruje údajné ovplyvňovanie vyšetrovania mediálne známych trestných káuz. Podotkol, že pôvodne chceli Mikulca odvolávať už pre podozrenie, že prijal úplatok 100-tisíc eur, ešte keď bol šéfom Vojenskej spravodajskej služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona