OĽaNO a NOVA pripravujú kandidačnú listinu, pôvodní zakladatelia sa ocitnú na konci

NETKY.SK • 29 September 2015, 10:48 • 2 min
OĽaNO a NOVA pripravujú kandidačnú listinu, pôvodní zakladatelia sa ocitnú na konci

BRATISLAVA – Koalícia strán OĽaNO a NOVA pripravuje kandidačnú listinu pre budúcoročné parlamentné voľby. Podľa informácií agentúry SITA v prvej desiatke majú byť osobnosti z rôznych oblastí. Ich výber má na starosti najmä Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

Do prvej desiatky by sa mala dostať napríklad poslankyňa bratislavského staromestského zastupiteľstva Veronika Remišová. Líder NOVA Daniel Lipšic má kandidovať z jedenásteho miesta. Za ním majú nasledovať ďalší kandidáti jeho hnutia. Mali by byť medzi nimi napríklad podpredsedovia Gábor Grendel a Marcel Klimek. NOVA má na kandidátku dodať 35 kandidátov.


Pôvodní zakladatelia OĽaNO Igor Matovič, Erika Jurinová, Martin Fecko a Jozef Viskupič pôjdu až na záver kandidačnej listiny, kde obsadia posledné štyri miesta. Pred nich sa zaradia súčasní poslanci OĽaNO v parlamente. Chýbať bude zrejme medzi nimi Štefan Kuffa, ktorý nedávno povedal, že Matovič mu dal jasne najavo, že s ním nepočíta, pretože je pre neho a pre politiku nepoužiteľný. V súčasnosti má OĽaNO v NR SR trinásť poslancov.


OĽaNO a NOVA uzavreli predvolebnú koaličnú dohodu v júni. Koalícia strán potrebuje pre vstup do parlamentu získať vo voľbách minimálne sedem percent hlasov. Voľby sa majú konať posledný februárový alebo prvý marcový víkend.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona