OĽaNO a NOVA budú Ficovu žalobu na EÚ podporovať

NETKY.SK • 25 September 2015, 15:09 • 2 min
OĽaNO a NOVA budú Ficovu žalobu na EÚ podporovať

BRATISLAVA - Opozičné politické hnutia OĽaNO a NOVA podporujú ambíciu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) podať žalobu pre schválenie povinných kvót na prerozdelenie utečencov. Oznámil to dnes šéf NOVA Daniel Lipšic s tým, že tento krok podporujú napriek tomu, že nemá veľkú šancu na úspech.

slovakia

left justify in out

"Šanca žaloby je malá, ale sme ochotní ho v tom podporiť. Rovnako on by mal byť korektný a povedať, že hlasovanie o Lisabonskej zmluve bola chyba. Ak by dnes zmluva nebola, minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) by dokázal zablokovať povinné kvóty. Každý sa môže mýliť, ale je chlapské si uznať chybu," apeloval Lipšic.

 

Líder OĽaNO Igor Matovič označil za klamstvo tvrdenia premiéra, že Obyčajní aj NOVA sú zrazu za kvóty. "Kvóty odmietame. Premiér len vytĺka politický kapitál a chce, aby si ľudia mysleli, že on je jediný záchranca pred utečencami a kvótami," dodal Matovič.

 

Fico vo štvrtok (24.9.) povedal, že KDH a zoskupenie OĽaNO-NOVA sa prihlásili k rešpektovaniu povinných kvót na prerozdelenie utečencov a k ich realizácii na území Slovenska. Reagoval tak na kritiku časti opozície, ktorej sa nepozdáva, že Slovensko podá žalobu v súvislosti s prijatím povinných kvót. Premiér pripomenul, že opozícia spolu so Smerom-SD hlasovala v parlamente za odmietnutie povinných kvót. Teraz však podľa neho prezliekli kabát. Fico trvá na tom, že v boji proti povinným kvótam musíme byť dôslední.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona