Októbrový rekord: Na Slovensku pribudlo až 4-tisíc nových eseročiek!

NETKY.SK • 25 November 2013, 09:34 • 2 min
Októbrový rekord: Na Slovensku pribudlo až 4-tisíc nových eseročiek!

BRATISLAVA - V októbri pribudlo na Slovensku štyritisíc nových s.r.o., avizuje denník HOSPODÁRSKE NOVINY na siedmej strane v článku s názvom: Ľudia lámu rekordy. Masovo rozbiehajú nový biznis.

slovakia

left justify in out

Ľudia sa snažili, aby ešte stihli jednoduchšie pravidlá a jednoduchšiu administratívu - opísal dôvody októbrového nárastu nových firiem výkonný riaditeľ Podnikateľskej aliancie Slovenska Róbert Kičina. Už o necelý týždeň totiž budú musieť pri založení s.r.o. mať základné imanie päťtisíc eur reálne na účte. Doteraz stačilo len vyhlásenie z registračného úradu. Podľa Filipa Glasa z FinStatu sa tak rozhodli najmä živnostníci, ktorí chcú obísť platenie vyšších daní a odvodov do Sociálnej a zdravotnej poisťovne. Časť nových firiem však môže aj v krátkom čase skončiť, upozorňuje denník.

"V čase keď som začala zakladať eseročku, neboli žiadne správy o licenciách", uviedla podnikateľka Naďa Papierniková z Nemšovej. Správa o licenciách ju nepotešila, keďže nevie, či výška jej ročného obratu vôbec dosiahne výšku licencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies