Oktoberfest začína už v sobotu, Nemci zvyšujú bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 14 September 2016, 14:29 • 2 min
Oktoberfest začína už v sobotu, Nemci zvyšujú bezpečnostné opatrenia

BERLÍN - Mníchovské úrady zvyšujú bezpečnostné opatrenia pred blížiacimi sa mníchovskými pivnými slávnosťami Oktoberfest. Bezpečnostnú pohotovosť vyvolala nedávna prestrelka v nákupnom stredisku, ako aj dva útoky, ku ktorým sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Polícia nepovolí návštevníkom ruksaky ani väčšie kabelky či tašky, celý zhruba 30-hektárový areál bude ohradený a návštevníci budú preto vstupovať iba cez pripravené kontrolné stanovištia. V celom objekte budú navyše rozmiestnené sledovacie kamerové zariadenia, úrady tiež posilnia policajnú prítomnosť na mieste, informoval dnes zástupca šéfa mníchovskej polície Werner Feiler.
Napriek tomu, že podľa Feilera existuje "vysoké nebezpečenstvo" útoku na festival, konkrétna hrozba namierená proti tomuto podujatiu v bavorskej metropole zatiaľ známa nie je. Oktoberfest, najväčšie podujatie svojho druhu na svete, bude trvať od 17. septembra do 3. októbra. Festival piva a jedla spojený s rozsiahlym jarmokom priláka každý rok do bavorskej metropoly šesť miliónov návštevníkov. Oktoberfest sa usporadúva od roku 1810 a je významnou súčasťou regionálnej kultúry.


Bavorsko sa v júli stalo dejiskom troch násilných útokov počas jedného týždňa. Dva z nich spáchali migranti a k zodpovednosti za ne sa prihlásila skupina Islamský štát. O život pri nich prišli iba samotní útočníci. Pri ďalšom útoku nesúvisiacom s prvými dvoma zastrelil tínedžer počas streľby v Mníchove deväť ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies