Oktoberfest sa skončil, jeho návštevníci vypili takéto množstvo piva!

NETKY.SK • 8 Október 2018, 07:47 • 2 min
Oktoberfest sa skončil, jeho návštevníci vypili takéto množstvo piva!

MNÍCHOV - Včera sa skončil 185. ročník svetoznámych pivných slávností Oktoberfest navštívilo tento rok 6,3 milióna ľudí.

slovakia

left justify in out

Na populárny pivný festival zavítal tento rok okrem iných i bývalý prezident USA Bill Clinton s manželkou Hillary Clintonovou. Bývalý americký prezident Clinton si na Oktoberfest obliekol typické bavorské krátke kožené nohavice. Clintonovci zavítali na Oktoberfest v piatok 5. októbra, pričom ich sprevádzalo množstvo policajtov.

 

img

Bývalý prezident USA Bill Clinto

Zdroj: SITA

 

Na slávnostiach, ktoré sa začali 22. septembra, sa vypilo asi 7,5 milióna litrov piva, čo je zhruba rovnaké množstvo, ako vlani. Podľa organizátorov však asi o 10 percent stúpol počet požitých nealkoholických nápojov.

 

Neskoré letné počasie prilákalo na Oktoberfest, ktorý miestni nazývajú i "Wiesn", o 100.000 viac návštevníkov než vlani. Oproti minulému roku zároveň o 10 percent poklesol počet nahlásených trestných činov.

 

img

Zdroj: SITA

 

Podľa riaditeľa festivalu a námestníka primátora Mníchova Josefa Schmida sa slávnosti vydarili. "Bol to super-Wiesn," povedal.

 

Napriek celkovému poklesu trestných činov zatienila tohoročné pivné slávnosti smrť návštevníka, ktorý skonal na následky krvácania do mozgu po bitke, v ktorej utŕžil ranu do hlavy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies