Oktagon 31: Krištofič padol, novým šampiónom je Patrik Kincl

NETKY.SK • 26 Február 2022, 23:24 • 2 min
Oktagon 31: Krištofič padol, novým šampiónom je Patrik Kincl

PRAHA – Organizácia Oktagon MMA odštartovala nový kalendárny rok vo veľkom štýle. Turnaj s poradovým číslom 31 ponúkol niekoľko zaujímavých zápasov, fanúšikovia sa však najviac tešili na priamu konfrontáciu Samuela „Piráta“ Krištofiča s Patrikom Kinclom.

slovakia

left justify in out

Podujatie odštartovalo tzv. free prelims zápasom, ktorý bol k dispozícii zdarma na YouTube kanáli. Súboj Luďka Greguša s Marekom Luštiakom však v 1. kole predčasne ukončilo zranenie kolena slovenského bojovníka, a tak je možné, že sa obaja bojovníci stretnú opäť. Radek Roušal, ktorý v minulosti pútal pozornosť tetovaním s nacistickou symbolikou, sa po jeho „oprave“ mohol vrátiť späť do klietky, v súboji s Michaelom Scheckom však ťahal za kratší koniec po verdikte rozhodcov.

 

 

Vladimír Lengál si v 3. kole poradil s Michaelom Neprašom po spŕške tvrdých úderov, zatiaľ čo Max Handanagić predviedol taktiež v 3. kole súboja s Denisom Farkašom nádhernú gilotínu, po ktorej poslal súpera do ríše snov. Extrémne rýchly priebeh mal duel Naglisa Kanišauskasa a Jakuba Běleho. Bojovník z Litvy trafil svojho súpera už v 13. sekunde 1. kola do nosa a knokautoval ho. V ďalšom zápase sme videli triumf Jakuba Bahníka nad Jonathanom Cuccinielom.

 

img

 

Hlavnú kartu odštartoval duel Vlasta Čepa s Alexandrem Silvom, ktorý zahraničného súpera poslal k zemi excelentnou kombináciou úderov už v 1. kole a prípísal si na konto K.O. Čepo predviedol vynikajúci výkon a jeho ruky pripomínali dynamity. Duel skúsenej Lucie Pudilovej s Priscilou de Souzou sa napokon neuskutočnil kvôli tomu, že Brazílčanka nedokázala ani dvakrát splniť váhový limit, a tak sa tím Pudilovej rozhodol, že do zápasu nenastúpi.

 

img

 

Víťazstvo zahraničného bojovníka sme videli v dueli Alexa Lohorého so Zdeňkom Polívkom. Lohoré sa spoliehal na nebezpečnú prednú ruku, ktorou poslal protivníka k zemi a tešil sa z výhry na TKO. O verdikte v očakávanom zápase medzi Ronaldom Paradeiserom a Losenem Keitom museli rozhodnúť až bodoví rozhodcovia. Od premožiteľa Karola Ryšavého sa očakával v klietke uragán, slovenský fighter však podal mimoriadne sympatický výkon, rozhodcovia ale napokon pripísali víťazstvo Belgičanovi, ktorý by tak mal najbližšie vyzvať Ivana Buchingera.

 

img

 

Main eventom bol súboj o titul dočasného šampióna v strednej váhe. Krištofič a Kincl si pred zápasom vymenili niekoľko štipľavých odkazov, a tak boli fanúšikovia zvedaví na to, kto odíde z oktagonu ako víťaz. V závere 1. kola Kincl doslova ničil Piráta tvrdými lakťami, v tom druhom sa viac zameral na boj na zemi, kde robil slovenskému bojovníkovi veľké problémy. Čech dominoval aj v 3. kole a Krištofič sa ocitol v situácii, v ktorej sa musel spoľahnúť na prekvapivé ukončenie. Meranie síl napokon dospelo až do záverečného 5. kola, po konci ktorého dokonca boj medzi dvomi rivalmi pokračoval! Následne sa však objali a čakali na verdikt rozhodcov, ktorí pripísali víťazstvo Kinclovi. Oktagon tak spoznal nového šampióna!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies