Oktagon 27: Buchinger sa pokúsi prepísať históriu

NETKY.SK • 9 September 2021, 19:10 • 2 min
Oktagon 27: Buchinger sa pokúsi prepísať históriu

BRATISLAVA – Organizácia Oktagon MMA zamieri už 11. septembra na Zimný štadión Ondreja Nepelu. Na jedinom tohtoročnom turnaji na Slovensku budú hrať pochopiteľne prím domáci bojovníci.

slovakia

left justify in out

V hlavnom ťaháku pôjde skutočne o veľa. Ivan Buchinger nastúpi proti Vojtovi Barboríkovi v zápase o titul v perovej váhe do 66 kg a ak sa mu podarí zvíťaziť, stane sa prvým bojovníkom v histórii Oktagonu, ktorý získa dva opasky. Rodák z Gabčíkova je totiž aktuálnym šampiónom v ľahkej váhe. Nebude to ale mať jednoduché, pretože Barborík patrí medzi najväčšie nádeje slovenského MMA a pochváliť sa môže úctyhodnou bilanciou 13 – 1. Verejnosť očakáva mimoriadne atraktívny súboj, ktorý je označovaný ako druhý zápas storočia.

 

 

Pozornosť púta aj duel Roberta PukačaMátém Kertézsom. Maďarský bojovník bude v stretnutí miernym favoritom, navyše bude mať netradičnú motiváciu, keďže sa minulý týždeň oženil so svojou dlhoročnou priateľkou. Diamantový čávo Pukač sa v Oktagone predstavil naposledy v marci tohto roka, keď porazil v 1. kole na submisiu Jana Valacha. V organizácii má bilanciu troch výhier a dvoch prehier.

 

 

Novú verziu samého seba avizuje pred súbojom s Mickaelom Leboutom Gábor Boráros. Prvý šampión Oktagon Výzvy bol kedysi považovaný za jednu z najväčších nádejí tohto športu na Slovensku, šesť víťazstiev a šesť prehier však hovorí o niečom inom. V niekoľkých rozhovoroch pred turnajom sa nechal počuť, že radikálne zmenil spôsob tréningu a v sobotu sa do klietky postaví po prvýkrát ako MMA bojovník. Jeho schopnosti otestuje súper, ktorý má skúsenosti aj z UFC.

 

 

Nová akvizícia spoločnosti Bojan Veličkovič si po triumfe nad Emmanuelom Dawom brúsi zuby na Brazílčana Carla Pratera. Bratovražedný súboj uvidíme v podaní Vlasta ČepaMiloša Kostiča, ktorí majú v žilách srbskú krv, hoci Čepo reprezentuje Slovensko. Turnaj odštartuje o 18:00 tzv. free prelims zápasom Vojčák vs. Ogol, po ktorom uvidíme štyri zápasy na prelims karte. Za zmienku stojí aj súboj medzi Františkom FodoromMatoušom Kohoutom.

 

 

Hlavná karta

 

Ivan Buchinger vs. Vojto Barborík

 

Máté Kertész vs. Robert Pukač

 

Gábor Boráros vs. Mickael Lebout

 

Bojan Veličkovič vs. Carlo Prater

 

Vlasto Čepo vs. Miloš Kostič

 

Prelims karta

 

František Fodor vs. Matouš Kohout

 

Jonas Mågård vs. Elnur Veliev

 

Roman Paulus vs. Szymon Rakowicz

 

Michal Plesník vs. Matej Šurin

 

Štefan Vojčák vs. Andrii Ogol



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies