Oktagon 26: Vémola chce získať späť svoj titul

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 15:21 • 2 min
Oktagon 26: Vémola chce získať späť svoj titul

Organizácia Oktagon MMA si pre svojich fanúšikov pripravila ďalší galavečer bojových umení, ktorý sa tentokrát uskutoční 24. júla na legendárnej pražskej Štvanici.

slovakia

left justify in out

Hlavným ťahákom bude zápas o titul v strednej váhe. Bývalý šampión Karlos Vémola bude chcieť napraviť svoje zaváhanie, keď pred turnajom Oktagon 22 nesplnil váhový limit, ktorý bol nastavený na 83,9 kg. Keďže navážil o 0,6 kg viac, organizácia stanovila jeho duelu so Slovákom Milanom Ďatelinkom pomerne netradičnú podmienku – Vémolovi bol titul odobraný a v zápase ho mohol získať len jeho protivník.

 

 

Karlos však potvrdil, že na domácej scéne nemá konkurenciu a svojho súpera porazil už v 1. kole po aplikovaní Rear Naked Choke. Český bojovník sa následne rozhodol získať titul späť, nebude to však mať vôbec jednoduché. Proti nemu bude stáť poľský bombardér Marcin Naruszczka, ktorý si titulový zápas vybojoval po víťazstve nad Ericom Spicelym na podujatí Oktagon 24.

 

Najťažšia výzva kariéry čaká na neporazenú slovenskú bojovníčku Luciu Szabovú, ktorá si zmerá sily s Corneliou Holm. O desať rokov staršia Švédka sa môže pochváliť bohatými skúsenosťami, v poslednom období sa jej ale príliš nedarí. Naposledy sa v klietke objavila v decembri minulého roka na Oktagone 19 a prehrala na body s Luciou Pudilovou.

 

 

V akcii uvidíme aj spomínanú Pudilovú, ktorá nastúpi proti Talite Bernardo z Brazílie. Zápas bude mať špeciálnu príchuť aj z dôvodu, že obe zápasníčky majú za sebou pôsobenie v UFC. Pudilová bojovala v najväčšej MMA organizácii na svete od roku 2017, štyri prehry v rade jej však v roku 2020 zlomili väz. Po príchode do Oktagonu zvíťazila v troch zápasoch za sebou a je už len krôčik od titulového zápasu v bantamovej váhe žien.

 

Zápasnícka karta

 

Karlos Vémola vs. Marcin Naruszczka

Ivan Buchinger vs. ?

Miloš Petrášek vs. Vlado Neferanovič

Matúš Juráček vs. Tato Primera

Lucia Szabová vs. Cornelia Holm

Lucie Pudilová vs. Talita Bernardo

Leo Brichta vs. Damien Lapilus

Daniel Škvor vs. ?

Peter Gabal vs. Dawid Kareta

Janne Elonen-Kulmala vs. ?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies