Oktagon 25: Slováci zanechali silnú stopu

NETKY.SK • 19 Jún 2021, 23:41 • 2 min
Oktagon 25: Slováci zanechali silnú stopu

Za nami je ďalšie podujatie organizácie Oktagon MMA. Spoločnosť pre fanúšikov opäť pripravila niekoľkohodinovú porciu vzrušujúcich momentov a napínavých zápasov, na ktoré sa bude ešte dlho spomínať.

slovakia

left justify in out

Prelims kartu odštartoval návrat Jakuba Bahníka do Oktagonu, ktorý sa niesol vo veľkom štýle. Český bojovník nepustil svojho súpera Rona Beckera prakticky k ničomu a zápas ukončil už po 48 sekundách po TKO. V súboji dvoch fighterov, ktorí sa naposledy predstavili na decembrovej udalosti Oktagon 20, zvíťazil po troch kolách na body Václav Holota, ktorý tak vydrel víťazstvo nad Danielom Hromekom.

 

img

 

Prvý knokaut večera sme videli v treťom zápase. František Fodor trafil Tomáša Fialu ľavačkou do brady a slovenský bojovník sa tak tešil z víťazstva. V prvom ženskom súboji sme videli triumf Marty Waliczekovej nad Rizlen Zouakovou, o verdikte ale rozhodli až bodoví rozhodcovia. Rýchly priebeh mal duel Zdenka PolívkuAbdela Driairiho. Francúz triumfoval v čase 1:25 na submisiu. Zvíťazil aj slovenský zástupca Ronald Paradeiser, ktorý porazil Ardu Adasa na body po troch kolách.

 

img

 

Záujem vzbudzovalo vystúpenie novej akvízície Oktagonu Moniky Chochlíkovej. Talianka Giulia Chinellová jej bola v 1. kole úvodného zápasu hlavnej karty vyrovnanou súperkou. V tom druhom využívala Chochlíková svoje skúsenosti z K1 a tvrdými kopmi sa zameriavala na prednú nohu Chinellovej. Následne sa ju snažila triafať kolenami a odštartovala doslova koncert. Chinellová využívala taktiku nátlaku k pletivu ale ani v 2. kole sme víťazku nespoznali. V 1. minúte 3. kola sa Chochlíková úspešne pokúsila o takedown, držala súperku v klinči a následne trafila dobrý lakeť. Na konci kola sa Monika nadýchla k poslednému útoku a súperku doslova zasypala údermi. Chinellová na jej taktiku nemala odpoveď a snažila sa prežiť do konca zápasu. Asi nikoho neprekvapilo, že rozhodcovia udelili víťazstvo slovenskej bojovníčke, ktorá si počas súboja pripísala na konto 215 úderov.

 

img

 

Slovensko malo svoje želiezko v ohni aj v nasledujúcom zápase. Duel Samuela KrištofičaAla Matavaa z Americkej Samoy priniesol tvrdý boj, keďže Samoánčania majú povesť schopných bojovníkov. Krištofič napokon zvíťazil po troch kolách na body. Srb Bojan Veličkovič si pred zápasom s Emmanuelom Dawom do svojho tímu vzal aj UFC zápasníka Neila Magnyho a čakalo sa, či mu vzácny hosť prinesie šťastie. Veličkovič predviedol dobrý výkon a zvíťazil v 1. kole po TKO. Československý súboj v ľahkej váhe priniesol stretnutie Karola RyšavéhoMarekom Bartlom. Náš zástupca síce nedokázal počas troch kôl súpera doraziť, predviedol však lepší výkon a po vyčerpávajúcom zápase mu bodoví rozhodcovia pripísali víťazstvo.

 

img

 

Hlavným ťahákom bol zápas o titul v ťažkej váhe. Slovenský ťažkotonážnik Martin Buday sa do klietky vrátil po roku a pol, keďže naposledy bojoval na podujatí Oktagon 14. Súboj s Poliakom Kamilom Mindom sa mal pôvodne uskutočniť na Oktagone 24 a fanúšikovia tak boli v očakávaní. Poľský vyzývateľ bol v úvode zápasu aktívnejší. Buday sa následne začal osmeľovať, Minda ho ale držal na dištanc. Aj v 2. kole pôsobil vyzývateľ lepším dojmom, Buday sa dokonca neúspešne pokúsil o takedown. Slovák však vzápätí otočil dianie vo svoj prospech a dvomi tvrdými údermi Mindu absolútne odrovnal. Prvý padol presne na nos, zatiaľ čo druhá bomba letela na bradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies