Oktagon 24: Kozma obhájil titul v zápase svetovej úrovne!

NETKY.SK • 29 Máj 2021, 23:04 • 2 min
Oktagon 24: Kozma obhájil titul v zápase svetovej úrovne!

Druhé májové podujatie Oktagonu MMA je za nami. Organizácia pre fanúšikov opäť pripravila niekoľkohodinovú porciu vzrušujúcich momentov a napínavých zápasov, na ktoré sa bude ešte dlho spomínať. Predovšetkým na hlavný ťahák.

slovakia

left justify in out

O 18:00 odštartovala tzv. prelims karta. V úvodnom zápase nastúpil Matej Peňáz proti Carlosovi Gracovi, ktorého zdolal v 1. kole na KO. Peňáz mal pôvodne bojovať so slovenským bojovníkom Branislavom Zuzákom, ktorého do klietky nepustilo zranenie. Československý súboj tak ostáva jednou z možností v najbližších mesiacoch.

 

img

 

Súboj Alexandra Cvernu a Štefana Vojčáka sa napokon neuskutočnil, a tak prišlo na rad meranie síl Robina FošumaAbdoula Sowa. Fošum sa so súperom príliš nemaznal a jeho nádeje ukončil knokautom už v 1. kole. Dlhší priebeh mal zápas Jozefa JaloviaraJorickom Montagnacom. Slovenský bojovník prehral až v 3. kole na body. Rovnaký výsledok sa zrodil aj v nasledujúcom dueli a tentokrát sa tešil Čech Miroslav Brož. Bývalý hokejový brankár si poradil s Christianom Jungwirthom. Víťazná séria českých bojovníkov pokračovala aj v poslednom zápase preliminárok, keď si David Hošek zaistil víťazstvo po brutálnom finiši v 2. kole a Olega Nagorneho doslova zbil na zemi.

 

V úvodnom zápase hlavnej karty sa bojovalo o účasť v titulovom zápase v bantamovej váhe. Čech Filip Macek mal pôvodne nastúpiť proti Lucovi Iovinemu v rámci miniturnaja, ktorý mal korunovať nového šampióna. Keďže Francúz Arnold Quero nesplnil pred súbojom s Jannem Elonem-Kulmalom váhový limit, druhé semifinále sa muselo zrušiť.

 

img

 

Hneď v úvode sa Macek pokúsil o low-kick, Iovine ale jeho pokus zablokoval a začal na súpera vyvíjať nátlak, dokonca ho poslal k zemi pomocou vlastného kopu, Čech bol však okamžite späť na nohách. Macek sa následne pokúsil o útok kolenom, ktorý mu nevyšiel ideálne. Po vzájomnej výmene skončil Talian na zemi a dostal sa z pokusu o gilotínu. Druhé kolo bolo pomerne nevýrazné, na rozuzlenie sme preto museli čakať až do záverečného kola. Macek v tom čase pôsobil unaveným dojmom, pretože neúnavné kopy súpera oslabili jeho pravú nohu, no v 3. minúte predviedol fantastický prechod do armbaru, na ktorý Iovine nedokázal zareagovať a vzdal sa. Český bojovník tak aj naďalej sníva svoj titulový sen.

 

Pred zápasom Erica SpicelyhoMarcinom Naruszczkom bol favoritom prvý menovaný, ktorý má na konte šesť zápasov v UFC, v posledných dvoch súbojoch ale ťahal za kratší koniec. Poliak Naruszczka si urobil meno na domácej scéne a do klietky vstupoval s dvomi víťazstvami v rade. V úvode 1. kola inkasoval tvrdý úder, okamžite sa však otriasol a po tvrdom útoku na zadnú nohu spadol Spicely na zem, kde ho Poliak zasypal tvrdými údermi a rozhodca zápas ukončil. Naruszczka sa tak stal vyzývateľom Karlosa Vémolu.

 

img

 

Duel Viktora PeštuRicarda Nosigliu odštartoval v opatrnom duchu, obaja si totiž dávali pozor na dôkladnú obranu. Po päťdesiatich sekundách 2. kola Pešta na zemi zaklincoval súpera a Nosiglia nastavil obrannú stratégiu, tlak českého bojovníka však neustále narastal, rozhodca bol teda nútený zápas ukončiť. Pešta si tak na konto pripísal ďalšie cenné víťazstvo.

 

Hlavný ťahák obstaral zápas o titul vo welterovej váhe. Šampión David Kozma sa mohol v Brne oprieť o masívnu podporu domácich fanúšikov a v úvodných sekundách útočil na vyzývateľa Silvu pomocou low-kickov. Kozma v 1. kole jasne dominoval a výborne nastúpil aj do toho druhého, keď zvalil súpera na zem pomocou takedownu. Mužovi, prezývanému Apollo, robil problémy predovšetkým aktívny pohyb domáceho miláčika davu. Brazílčana mohla tešiť aspoň úspešne namierená rana do nosa šampióna, ktorého okamžite zaliala krv a Silva sa naň následne zameral.

 

img

 

V 2. minúte 3. kola hnala celá hala svojho obľúbenca dopredu a atmosféra bola naozaj vynikajúca, Kozma však inkasoval tržnú ranu na tvári po úderi lakťom, následne kontroval výborným hákom a aj napriek bolesti predvádzal vynikajúci výkon. Po konci 3. kola bol Apollo tak mimo, že si to namieril do zlého rohu. V 4. kole skúsil Kozma otočku a lakeť, Apollo ho však následne dostal na zem. Šampión kontroval vynikajúcimi zdvihákmi, ktoré Brazílčana vyviedli z rovnováhy. Keďže mu postupne odchádzala kondícia, Kozma sa rozhodol stupňovať tempo. V 3. minúte však Apollo trafil nádhernú zadnú, Kozma sa ocitol v problémoch ale po „klinickej smrti“ opäť ožil a dostal sa do postoja.

 

V 5. kole sme videli bezhlavý a neúspešný útok Kozmu v úvodných sekundách, Apollo navyše kvôli opuchu zrejme nevidel na ľavé oko. Dvaja gladiátori bojovali až do úplného konca, o výsledku tak museli rozhodnúť body. Víťazstvo napokon pripadlo Kozmovi, ktorý obhájil titul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies