Oktagon 23: Petr Kníže dokázal, že vek je len číslo

NETKY.SK • 1 Máj 2021, 23:48 • 2 min
Oktagon 23: Petr Kníže dokázal, že vek je len číslo

Úvod galavečera v Brne sa niesol v duchu zaujímavej novinky. V zápase, ktorý mohli fanúšikovia sledovať zdarma na Facebooku a YouTube, sme videli triumf Michala Konráda, ktorý porazil Romana Paulusa na body v 3. kole.

slovakia

left justify in out

Od 18:00 odštartovala tzv. prelims karta. Súboj Rafaela Xaviera Csabom Hoczom mal rýchly priebeh a Xavier ukončil maďarského súpera už v prvom kole po technickom KO. „Ďakujem Csabovi za dobrý zápas. Mal som tvrdú prípravu, naozaj výborné sparingy. Rád by som dnešné víťazstvo venoval môjmu otcovi, ktorý nedávno umrel,“ vyjadril sa Xavier po zápase.

 

Matouš Kohout zvíťazil v zápase s Janom Širokým na body v 3. kole a zaujímavé tempo sme videli v ženskom zápase. Ewelina Wozniak to „vybavila“ s Elizabeth Rodrigues už v prvom kole po tom, ako sa jej súperka vzdala.

 

img

 

Výhru si z Brna odnáša aj Andrej Kalašnik, ktorý porazil Tomáša Bola na body v 3. kole. Takýto spôsob ukončenia bol počas prelims mimoriadne častý, pretože tak dopadol aj súboj Mátého KertézsaBruna Carvalha. Z víťazstva sa tešil Kertézs. Predkrm uzavrel triumf Karola Ryšavého v prvom kole duelu s Matějom Kuzníkom po úspešnom aplikovaní rear naked choke.

 

Kamil Minda mal na turnaji pôvodne zápasiť o titul s Martinom Budayom, ten však musel zo zápasu odstúpiť a Poliak dostal nového súpera, Kerrisona Leala z Brazílie. Minda potvrdil dobrú formu a svojho protivníka pokoril na body.

 

img

 

Nórsky policajt Thomas Robertsen nastúpil do posledného zápasu kariéry, na ktorý bude spomínať v dobrom. V druhom kole znepríjemňoval život svojmu súperovi Václavovi Mikulášekovi tvrdými kopmi a „Baba Jaga“ sa ocitol v obrovských problémoch. Český bojovník si v ďalšom kole zranil členok a nemohol pokračovať. Nór sa tak s kariérou rozlúčil víťazstvom.

 

Tereza Bledá nastúpila do zápasu s Karoline Martins Moreirovou s aktívnou stratégiou, jej kop v úvodných sekundách súboja však minul cieľ. Následne skúsila takedown, Moreirová ju ale okamžite chytila do gilotíny, z ktorej sa dokázala vymaniť. Druhé kolo prebiehalo pokojnejšie. V tom treťom napokon Bledá dokázala triumfovať a predĺžila svoju sériu neporaziteľnosti na tri zápasy.

 

img

 

Krátky proces, tak by sa dal zhodnotiť duel Lea BrichtuKirilla Medvedovskyho. Miláčik publika ukončil nádeje Izraelčana už v prvom kole a podľa štatistík na Brichtu nedopadol ani jeden jediný úder súpera. Leo tak môže pomýšľať na titulový súboj. Kaik Brito nemal zľutovanie s Robertom Bryczekom, ktorého v prvom kole zasypal tvrdými údermi na zemi a zvíťazil.

 

img

 

Hlavný ťahák priniesol emotívne víťazstvo favorizovaného „Monstera“. Petr Kníže vo veku 43 rokov v čase 2:45 porazil po armtriangle talianskeho bojovníka Andreu Fusiho a jeho sen o zisku titulu do 77 kilogramov naberá čoraz reálnejšie kontúry. „Cítim som, že sadol už prvý úder. Pri pletive bolo jasné, že moja sila je morbídna. Vôbec som nemyslel na armtriangle, chcel som nejaký pekný lakeť alebo niečo podobné. Všetko sadlo ako malo. Nechcel som robiť žiadne submisie ale keď už to tam bolo, snáď to nenechám tak,“ prezradil po zápase Kníže.

 

Ďalšie podujatie Oktagonu MMA sa uskutoční 29. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies