Okresný úrad Nitra zamietol ďalšie odvolanie Cerulíka proti výstavbe Jaguaru

NETKY.SK • 15 Január 2017, 12:31 • 2 min
Okresný úrad Nitra zamietol ďalšie odvolanie Cerulíka proti výstavbe Jaguaru

NITRA - Okresný úrad Nitra, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, zamietol odvolanie Romana Cerulíka proti stavebnému povoleniu vydanému mestom Nitra v súvislosti s prípravou strategického parku pre Jaguar Land Rover v nitrianskom priemyselnom parku.

slovakia

left justify in out

Novostavba bola povolená rozhodnutím z dňa 4. novembra minulého roka. Cerulík v odvolaní zo dňa 6. decembra 2016 namieta skutočnosti, ktoré sa obsahovo čiastočne zhodujú s námietkami odvolateľa podanými dňa 21. júla minulého roka.

 

Okresný úrad Nitra, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, potvrdil rozhodnutie mesta Nitra. Podľa vedúceho odboru Karola Slávika je stavebné povolenie správne a zákonné, obsahuje všetky zákonné náležitosti, je v súlade s platnou právnou úpravou a vychádza zo spoľahlivo zisteného skutkového stavu veci.

 

V súvislosti s investíciou automobilky Jaguar Land Rover podal Cerulík ako vlastník pozemkov začlenených do Strategického parku Nitra v decembri minulého roka na Krajskom súde v Nitre už 21. žalobu. Táto, rovnako ako predchádzajúce žaloby, súvisí s rozhodnutiami správnych orgánov o preskúmanie zákonnosti rozhodnutí. „V najpodstatnejšej veci, konkrétne v prípade vôbec prvej žaloby z februára minulého roka proti rozhodnutiu o neposudzovaní vplyvov činnosti automobilového závodu na životné prostredie, bolo vytýčené po takmer deviatich mesiacoch len jedno pojednávanie. Aj to bolo odročené na neurčito z dôvodu, že sa za štátnu agentúru SARIO nikto nedostavil,“ skonštatoval Cerulík.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona