Okresný súd Bratislava I má v správe budovu, nemá na ňu peniaze

NETKY.SK • 7 November 2014, 14:04 • 2 min
Okresný súd Bratislava I má v správe budovu, nemá na ňu peniaze

BRATISLAVA - Najvyťaženejší okresný súd na Slovensku – Okresný súd Bratislava I, ktorý sídli v jednej budove spolu s Krajským súdom v Bratislave a Ústavom na výkon väzby a Ústavom na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave, má od januára 2014 v správe budovu na Lazaretskej ulici č. 3 v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Táto budova by mala byť novým sídlom okresného súdu a tým by sa mali vyriešiť absolútne nevyhovujúce priestorové podmienky tohto súdu. Stále však nebolo vyhlásené verejné obstarávanie na vypracovanie predprojektovej dokumentácie, inžiniersko-technickú pomoc a práce v súvislosti s plánovanou rekonštrukciou budovy. Potvrdila to predsedníčka okresného súdu Eva Fulcová. Pre agentúru SITA uviedla, že od júna tohto roku žiada rezort spravodlivosti o potvrdenie finančného krytia 20 000 eur, aby verejné obstarávanie mohla vyhlásiť.

 

Keďže ide o neplánovanú investičnú akciu, rezort spravodlivosti prehodnocuje rozpočet a s touto otázkou sa vysporiada najneskôr do konca novembra 2014, uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Alexandra Donevová. Podľa predbežnej analýzy na rekonštrukciu budovy na Lazaretskej ulici, vrátane projektových a prípravných prác, je potrebných 16 000 000 eur. Rezort zatiaľ tieto prostriedky v rozpočte na budúci rok nemá a uplatňuje si ich ako prioritné výdavky. Budovu od mesta kúpilo ministerstvo spravodlivosti za vyše 3,6 mil. eur. 

 

Predsedníčka súdu bude musieť ešte vyriešiť problém s parkovaním pri budove, ktorá je v centre hlavného mesta. Priľahlý dvor totiž nepatrí k budove, je v správe Ministerstva vnútra SR a je evidovaný, podľa záznamov detailu parcely na liste vlastníctva ako nehnuteľná kultúrna pamiatka/národná kultúrna pamiatka, vysvetlila. Na vydanie stavebného povolenia je potrebné vyriešiť aj problém s pozemkami na parkovanie, vysvetlila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona