Okres Galanta s 3,76 % má najnižšiu mieru evidovanej nezamestnanosti v SR

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 08:49 • 2 min
Okres Galanta s 3,76 % má najnižšiu mieru evidovanej nezamestnanosti v SR

SEREĎ – Okres Galanta s 3,76 percentami predbehol v najnižšej miere evidovanej nezamestnanosti na Slovensku i Bratislavu. Konkrétne Bratislava V mala 4,10 % nezamestnaných. Vyplýva to zo štatistík zverejnených k 31. máju na stránke Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

slovakia

left justify in out

Na úrovni krajov sa tento pomer už vymenil – kým Trnavský kraj, kam spadá okres Galanta, mal 5,67-percentnú mieru evidovanej nezamestnanosti, Bratislavský mal len 4,77 %. Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku činila 9,45 %. Najhoršie sú na tom okresy Rimavská Sobota (25,87 %) a Revúca (22,45 %).

 

V okrese Galanta sa nachádza i mesto Sereď, v ktorom sa konala prehliadka v rámci dvojdňového programu delegácie ministrov členských štátov EÚ. Tí zavítali na Slovensko pri príležitosti neformálnej Rady ministrov pre zamestnanosť a sociálnu politiku v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Zúčastnila sa jej i komisárka EÚ pre zamestnanosť, sociálne záležitosti, zručnosti a pracovnú mobilitu Marianne Thyssen.

 

Práve v Seredi si ľudia môžu nájsť prácu už nielen v najväčších závodoch mesta, ktorými sú Pečivárne Sereď a výrobca sektu Hubert J.E. Osemsto pracovných miest, skladové a výrobné priestory na rozlohe 208.000 metrov štvorcových (m2) má záujem vybudovať v priemyselnej zóne Sereď - Juh medzinárodná spoločnosť Mountpark Logistics EU. Vstup do seredského parku je prvou investíciou tejto spoločnosti na Slovensku. Po nedávno otvorenom logistickom centre spoločnosti Lidl je to ďalšia významná investícia v tejto lokalite. TASR o tom svojho času informovala Ingrid Kántorová z agentúry Bon Žúr.

 

"V ostatných rokoch sa v Seredi podarilo to, čo možno v iných mestách nie v takom rozsahu. Chcem hovoriť o veľkosklade spoločnosti Lidl, ktorý od marca zamestnáva viac ako 100 zamestnancov a v jeho blízkosti by mal vyrásť ďalší veľký závod spoločnosti Mountpark,“ uviedol pre TASR zástupca primátora mesta Sereď Ľubomír Veselický.

 

"Keď si ale vezmem do úvahy, že aktuálne k 31. máju 2016 máme v okrese Galanta evidovaných 2312 uchádzačov o zamestnanie, z toho disponibilných je 1857 a Galantský okres dosiahol ku koncu mája najnižšiu mieru evidovanej nezamestnanosti na Slovensku - 3,76 percenta, mám tak trochu obavy, že firmy, ktoré tu budú otvárať svoju podnikateľskú činnosť a otvárať svoje prevádzky, budú mať problémy s obsadením miest,“ uviedol, pričom zároveň dodal, že poväčšine ide o kvalifikované pracovné pozície, kde však vidí možnosť zamestnania ľudí, ktorí bývajú v okolitých obciach.

 

Priemyselná zóna Sereď - Juh je v súčasnosti najväčším priemyselným parkom na Slovensku. Výstavba na rozlohe 240 hektárov sa začala vo februári 2015 a nadviazala na Priemyselný park mesta Sereď – Sever, v ktorom sa na celkovej ploche 41,1 hektára etablovalo viac ako desať firiem a prácu tu tak našlo už teraz 700 ľudí. Zóna je umiestnená v strede trojuholníka najväčších investícií na Slovensku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona