Okrem údržby je dôležité aj správne nastavenie klimatizácie v aute

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 09:09 • 2 min
Okrem údržby je dôležité aj správne nastavenie klimatizácie v aute

BRATISLAVA - V letných horúčavách je spoľahlivo fungujúca klimatizácia v automobile nenahraditeľná. Bez nej hrozí posádke auta, najmä pri dlhých cestách a počas tropických teplôt, ktoré práve v tomto období sužujú ľudí, dehydratácia.

slovakia

left justify in out

Avšak, ako tvrdia odborníci, klimatizácia si vyžaduje okrem zodpovedajúcej údržby aj jej správne nastavenie.

 

"Mať klimatizáciu v perfektnom stave je jedna vec, ale minimálne rovnako dôležité je aj jej správne používanie. Ak to budeme s chladením preháňať, príliš nízka teplota v kabíne auta nám môže pri vystupovaní z neho spôsobiť teplotný šok a napriek horúcemu letu môžeme nepekne prechladnúť. Všeobecne sa odporúča klímou znížiť teplotu v automobile na rozdiel maximálne 5 až 7 stupňov Celzia od vonkajšej teploty. Rozdiel je príjemne citeľný a pohoda pri cestovaní badateľná. Pozornosť treba venovať aj nastaveniu prieduchov. Môže sa totiž stať, že zatiaľ, čo je šoférovi vozidla príjemne, spolujazdcom na zadných sedadlách nepríjemne fúka a je im chladno, respektíve naopak," radí Róbert Hukel, vedúci popredajných služieb v spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

 

Podľa jeho slov samozrejmosťou by mala byť pravidelná údržba klimatizácie a majiteľ auta by si ju mal dať skontrolovať aspoň raz za rok. Ideálne je kontrolu klimatizácie spojiť s pravidelnou servisnou kontrolou celého automobilu. Vodič takto ušetrí nielen čas, ale aj peniaze.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies