Okrem horúčav je potrebné rátať i s búrkami

NETKY.SK • 29 Júl 2018, 14:17 • 2 min
Okrem horúčav je potrebné rátať i s búrkami

BRATISLAVA - Ani nedeľa sa zrejme neobíde bez búrok. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) ich očakáva až do večera, s výnimkou juhozápadu, na celom území Slovenska.

slovakia

left justify in out

Do 20.00 h platí výstraha 1. stupňa pred búrkami pre Trenčiansky, Banskobystrický, Žilinský, Košický a Prešovský kraj. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm, a tiež nárazy vetra s rýchlosťou 65 - 85 km/h," uvádzajú meteorológovia na webe SHMÚ.

 

V nedeľu popoludní je potrebné rátať aj s veľkými horúčavami. V Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji i okresoch Veľký Krtíš a Krupina v Banskobystrickom kraji môže medzi 14.00 a 17.00 h teplota vzduchu dosiahnuť 35 stupňov Celzia.

 

Na 33 až 34 stupňov sa môžu teploty vyšplhať aj v Trenčianskom kraji a časti Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona