Okrášľovací spolok pripravil Festival mladých vín na hradbách

NETKY.SK • 9 November 2014, 08:29 • 2 min
Okrášľovací spolok pripravil Festival mladých vín na hradbách

BRATISLAVA - Mladé vína na hradbách v Bratislave predstavili včera verejnosti členovia Bratislavského okrášľovacieho spolku. Prvý ročník podujatia sa uskutočnil ako zábavný Festival mladých vín z produkcie malokarpatských vinárov.

slovakia

left justify in out

Mestské hradby sú unikátnym priestorom v Bratislave. Je to malá zabudnutá ulička vedúca od Dómu sv. Martina po priechod cez mostík ponad Staromestskú až na Židovskú ulicu. Včera tam napriek daždivému, sychravému počasiu zavítali desiatky návštevníkov.
      

Tento priestor bol posledných 13 rokov zatvorený a verejnosti neprístupný. V júni tohto roku sa podarilo vďaka spolupráci bratislavského magistrátu, Bratislava tourist board a Bratislavského okrášľovacieho spolku tento priestor znovu otvoriť pre verejnosť a postupne ho oživovať podujatiami rôzneho druhu, priblížili protagonisti podujatia.
      

Pre návštevníkov boli pripravené živé hudobné vystúpenia, prezentácie a predstavenia malokarpatských vinárov vrátane súťaže o Najlepšie mladé víno na hradbách. Sprievodnými podujatiami boli aj ďalšie kultúrne a spoločenské akcie. Podujatie v réžii Bratislavského okrášľovacieho spolku bolo pripravené v rámci projektu Obnovme bratislavské hradby. Návštevníci mohli dobrovoľne zaplatiť vstupné, ktoré podľa organizátorov podujatia pôjde na ďalšiu obnovu bratislavských mestských hradieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies