Okolo trate majstrovstiev Slovenska bol nevídaný divácky záujem

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 11:34 • 2 min
Okolo trate majstrovstiev Slovenska bol nevídaný divácky záujem

DUBNICA - Na Považí v nedeľu popoludní vládla cyklistická horúčka, trať majstrovstiev Slovenska a Česka lemovali tisíce divákov. Fanúšikovia zaplnili aj dubnický futbalový štadión, kde sa finišovalo.

slovakia

left justify in out

Pamätníci spomínajú, že podobná atmosféra na cyklistike bola azda len na slávnych Pretekoch mieru. Diváci prišli najmä kvôli Petrovi Saganovi, ale i Petrovi Velitsovi. Bol to ich jediný súťažný štart na Slovensku. 

"Bolo to super. Som prekvapený, ako začali ľudia vnímať cyklistiku. Je fakt pekné vidieť, ako ju začali podporovať a ako sa rozrástla. Je to možno aj tým, ako jazdím vo svete. Na Slovensku vznikol boom," povedal Peter Sagan, ktorého na šampionáte podporoval veľký fanklub. 

Najväčší nával bol okrem cieľového štadióna najmä v stúpaní na Hrabovku. Okolo cesty sa objavili stovky nadšencov, mnohí na bicykloch. "Bol to skvelé. Ľudia boli nielen na Hrabovke, ale aj v Novej Dubnici a Dubnici nad Váhom. Ich podpora bola príjemná. Ťažko sa to porovnáva s Tour de France, ale bolo fajn takto jazdiť," tvrdil Peter Velits, ktorý patril v nedeľu v pelotóne k najaktívnejším. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona