Okolo stovky pacientov ušlo z vietnamskej kliniky pre drogovo závislých

NETKY.SK • 30 Január 2017, 18:46 • 2 min
Okolo stovky pacientov ušlo z vietnamskej kliniky pre drogovo závislých

HANOJ - Okolo stovky pacientov kliniky pre terapiu drogovo závislých v juhovietamskej provincii Long An ušlo v nedeľu večer zo zariadenia, aby strávilo oslavy príchodu nového roka na slobode. Informovali o tom tamojšie oficiálne miesta.

slovakia

left justify in out

Podľa nich sa viac ako 70 pacientov na úteku podarilo medzičasom zadržať alebo sa dobrovoľne vrátili na kliniku; pátranie po zvyšných pokračuje. Vo Vietname sa drogovo závislí musia podrobiť nútenej terapii, ak sa k nej neodhodlajú dobrovoľne. Aj v spomínanom zariadení bolo 162 zo 169 pacientov z kategórie nútených.

 

Vo Vietname je podľa oficiálnych údajov drogovo závislých viac ako 200.000 ľudí. Takmer 13.000 z nich sa lieči v špecializovaných zariadeniach, v ktorých nie sú pokusy o útek zriedkavosťou.

Prvé tri dni osláv vietnamského Nového roka sprevádzali násilnosti, ktoré si vyžiadali najmenej 14 obetí; ďalších viac ako 200 ľudí sa ocitlo s rôznymi zraneniami v nemocniciach. Informovali o tom dnes v Hanoji vládne zdroje.

 

Oslavy sviatku vietnamského Nového roka (Tet Nguyen Dan) trvajú sedem dní. Lunárny Nový rok - druhý mesačný nov po zimnom slnovrate - pripadol v roku 2017 na 28. januára.

Násilnosti väčšinou páchajú osoby pod vplyvom alkoholu na večierkoch a v kluboch, ktoré sa počas tohto najdôležitejšieho vietnamského sviatku konajú po celej krajine. Vlani tam v rámci novoročných výtržností zahynulo 13 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies