Okolo Slovenska: Sagan znova druhý, preteky ovplyvnil pád

NETKY.SK • 17 September 2021, 17:51 • 2 min
Okolo Slovenska: Sagan znova druhý, preteky ovplyvnil pád

DOLNÝ KUBÍN – Preteky Okolo Slovenska úspešne absolvovali svoju 2. etapu. Pred zimný štadión v Dolnom Kubíne prišiel ako prvý do cieľa Jannik Steimle. Peter Sagan obsadil znova 2. miesto!

slovakia

left justify in out

Hodeg stále lídrom celkového poradia!

Takmer 180 kilometrovú trasu, ktorá sa začínala na Mariánskom námestí zvládol najlepšie minuloročný víťaz Jannik Steimle z tímu Deceuninck - Quick-Step. Po 4 a štvrťhodinovej bitke sa Jannik dostal do cieľa ako prvý, hneď v pätách mu bola naša slovenská hviezda Peter Sagan. Peťo sa po druhýkrát po sebe umiestnil na 2. mieste a v celkovom poradí figuruje na 3. pozícii so stratou 4 sekúnd.

 

 

Celkový líder pretekov Okolo Slovenska Álvaro José Hodeg prišiel do cieľa na 3. mieste a udržal si svoje postavenie na čele tejto súťaže. Dobrý výkon podali aj ďalší Slováci, Lukáš Kubiš z tímu Dukla Banská Bystrica obsadil výborné 4. miesto. Matúš Štoček sa udržal v prvej desiatke a finišoval na dobrom 9. mieste. 

 

Sagan je na tejto trati ako doma, dokonca sa dvakrát snažil svojim súperom uniknúť. Dostal sa do skupinky, ktorú ťahal jeho kolega Daniel Oss. Bohužiaľ pre Sagana mu ani jeden pokus o únik nevyšiel, ale do záverečného šprintu mal veľmi dobrú pozíciu. 

 

V poslednej zákrute sa nachádzal na výbornej druhej pozícii, no na cieľovej rovinke sa Steimle pred Sagana dostal a v záverečnom šprinte už nedal svojim súperom žiadnu šancu. 

 

 

Pretekárovi v žltom drese výrazne pomohol pád viacerých jazdcov. K pádu došlo v poslednej zákrute a práve líder pretekov Hodeg bol až za nimi. Hodeg sa pádu dokázal len tak-tak vyhnúť a došpurtoval na skvelom 3. mieste. Hodeg získal na svoje konto cenné bonusové sekundy a vďaka nim si udržal dres lídra Okolo Slovenska. Medzi pretekármi, ktorí sa pádu vyhnúť nedokázali, bol aj holandský šprintér Cees Bol

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies