Okolo Slovenska sa pôjdu tento rok zo Šiah do Bratislavy

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:49 • 2 min
Okolo Slovenska sa pôjdu tento rok zo Šiah do Bratislavy

BRATISLAVA - Etapovými centrami 59. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska budú Šahy, Telgárt, Poprad, Žiar nad Hronom, Nové Mesto nad Váhom a Bratislava.

slovakia

left justify in out

 Najväčšie podujatie na slovenských cestách sa tento rok uskutoční od 10. do 14. júna, opäť je v kalendári UCI v kategórii 2.2. "Pred začiatkom 59. ročníka bude 9. júna exhibícia vo vyraďovacích pretekoch v Šahách. Preteky, ktoré vyvrcholia pred novostavbou Slovenského národného divadla v Bratislave, sa snažíme kvalitne obsadiť, máme 23 tímov z celého sveta. V konvoji bude okolo 330 účastníkov," uviedol prezident Slovenského zväzu cyklistiky a generálny riaditeľ Okolo Slovenska Peter Privara.


Okrem profesionálnych cyklistov budú môcť časť trasy Okolo Slovenska absolvovať aj nadšenci športu na dvoch kolesách. V posledný deň sa pôjde podujatie pre verejnosť od novostavby SND do Mosta pri Bratislave, pre rodiny s deťmi je pripravený dvadsaťkilometrový okruh, pre zdatnejších štyridsaťkilometrový. "Na rozdiel od vlaňajška bude zmena. Odštartujeme pri novostavbe SND a pôjdeme zo začiatku v protismere etapy," pridal informáciu Peter Privara.
Organizátori už myslia aj na rok 2016, keď sa pôjde jubilejný 60. ročník. Snahou je, aby sa začal v Banskej Bystrici a etapovými centrami boli kúpeľné mestá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies