Okolo 1500 migrantov sa z hranice so Slovinskom vydalo pešky do Grazu

NETKY.SK • 21 Október 2015, 18:02 • 2 min
Okolo 1500 migrantov sa z hranice so Slovinskom vydalo pešky do Grazu

VIEDEŇ/SPIELFELD - Zo Slovinska do Rakúska dorazilo dnes predpoludním cez hraničný priechod Spiefeld okolo 2000 migrantov, ktorí prešli vstupnou kontrolou, registráciou a následne ich autobusy prepravovali do improvizovaných príbytkov.

slovakia

left justify in out

Pre niektorých však tento proces trval zrejme pridlho, informovali rakúske elektronické médiá a tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje. Asi 1500 ľudí tak prerazilo policajný kordón a vydalo sa pešky smerom k štajerskej metropole Graz.

 

Aj keď sa rakúske orgány pokúšali dohovorom ľudí presvedčiť, aby sa vrátili a vyčkali na autobusy, ich úsilie vyšlo nazmar, takže sa pokúsili aspoň zablokovať prístupové komunikácie na diaľnicu a udržať plynulosť nielen cestnej, ale aj železničnej dopravy v lokalite.

 

Utečencov sprevádzali policajné hliadky.

 

Nie je vylúčené, že sa celou situáciou boli mylné informácie utečencov o vzdialenosti Spielfeldu od rakúsko-nemeckej štátnej hranice. Keď si to masy migrantov uvedomili, väčšina z nich sa obrátila späť. Iní cestu prerušili a hľadali miesto na odpočinok, a to aj na cestnej komunikácii B67.

 

Rakúska polícia sa zatiaľ nerozhodla, ako naloží s tými z utečencov, ktorí pokračujú pešky v smere na Graz. Situáciu komplikuje fakt, že sú medzi nimi aj deti, takže sa nedá predpokladať, že by do sídelného mesta rakúskej spolkovej krajiny Štajersko dorazili ešte za denného svetla.

 

V záchytnom centre v Spielfelde, ako aj na parkovisku pre kamióny na hraničnom priechode zostali stovky ďalších utečencov. Väčšina z nich podobne ako väčšina z ďalších prichádzajúcich má jasnú cieľovú krajinu, a tou je Nemecko. Iba minimum z nich požiadalo o azyl v Rakúsku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies