Okolo 1300 migrantov z gréckeho ostrova Kos prepravil trajekt do Atén

NETKY.SK • 13 August 2015, 17:39 • 2 min
Okolo 1300 migrantov z gréckeho ostrova Kos prepravil trajekt do Atén

ATÉNY - Okolo 1300 migrantov z gréckeho ostrova Kos prepravil dnes trajekt do hlavného mesta Atény.

slovakia

left justify in out

Tam v priebehu dňa očakávajú aj ďalších asi 600 migrantov z iných ostrovov Egejského mora, ktorí by sa do Atén mali dostať prostredníctvom riadnych liniek trajektovej dopravy.


Iné plavidlo, ktoré grécka vláda vysiela na ostrov Kos, by tam od piatkového rána malo poslúžiť ako dočasný príbytok pre asi 2500 migrantov, informovala dnes tlačová agentúra DPA.


Humanitárne organizácie označujú situáciu na spomínanom ostrove, ale aj na Samose, Lesbose alebo Chiose ako chaotickú, výnimkou tam neboli ani výtržnosti.


Proti migrantom na ostrove Kos tvrdo zasiahla grécka polícia, ktorá použila aj slzotvorný plyn, oslepovacie granáty, podľa novín Kathimerini aj obušky a hasiace prístroje. Ošetriť museli následne celkove 62 ľudí, štyri osoby previezli do nemocnice.


Lekári bez hraníc, ktorí popísali zúfalú situáciu uplynulých dní na ostrove Kos, vyjadrili síce vďačnosť za jej čiastočné zlepšenie, súčasne však netajili, že sú šokovaní z násilia príslušníkov policajných zložiek a nezodpovedného prístupu úradov k migrantom v uplynulých troch dňoch.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies