Okolnosti úmrtia Joan Rivers preskúmajú právnici

NETKY.SK • 29 Október 2014, 10:33 • 2 min
Okolnosti úmrtia Joan Rivers preskúmajú právnici

LOS ANGELES - Melissa Rivers si najala právnickú firmu, ktorá má preskúmať okolnosti úmrtia jej matky, americkej moderátorky, zabávačky a herečky Joan Rivers. Tá skonala 4. septembra vo veku 81 rokov. Stalo sa tak týždeň po tom, ako sa jej počas operácie hlasiviek na newyorskej klinike Yorkville Endoscopy zastavilo srdce.

slovakia

left justify in out

"Môžeme potvrdiť, že Melissa Rivers a jej rodina angažovali našu firmu, aby sme im pomohli určiť skutočnosti a okolnosti v súvislosti s úmrtím Joan Rivers," uviedol pre magazín Us Weekly Ben Rubinowitz z firmy Gair, Gair, Conason, Steigman, Mackauf, Bloom & Rubinowitz. Melissa Rivers taktiež údajne plánuje podať žalobu na spomínanú kliniku Yorkville Endoscopy. 

 

K zástave srdca Joan Rivers došlo údajne počas neoprávnenej biopsie hlasiviek, ktorú mal vykonať nemenovaný otorinolaryngológ bez jej predchádzajúceho súhlasu. Túto informáciu vyšetrovateľom poskytol nemenovaný zamestnanec kliniky. Vyšetrovatelia predpokladajú, že hlasivky počas biopsie opuchli, čím zamedzili prístupu kyslíku do pľúc, čo viedlo k zástave srdca. Súdny lekár na základe pitvy určil ako príčinu smrti poškodenie mozgu v dôsledku nedostatku kyslíka. 

 

Joan Rivers, vlastným menom Joan Alexandra Molinsky, sa narodila 8. júna 1933 v New Yorku. V rokoch 1986 až 1987 sa podieľala na relácii The Late Show Starring Joan Rivers, neskôr moderovala The Joan Rivers Show (1989 - 1993), za ktorú získala v roku 1990 cenu Emmy. Objavila sa aj v snímkach Plavec (1968), Muppetovci dobývajú Manhattan (1984), Šesť vrážd stačí, mamička (1994), Goosed (1999) alebo Praktikantka (2000). Posledná rozlúčka s moderátorkou sa konala v nedeľu 7. septembra v newyorskom chráme Emanu-El. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona