Oko za oko, zub za zub: Keňa bude za pytliactvo udeľovať trest smrti

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 13:28 • 2 min
Oko za oko, zub za zub: Keňa bude za pytliactvo udeľovať trest smrti

Keňa v snahe ochrániť svoju divokú prírodu zavádza radikálne opatrenia.

slovakia

left justify in out

Keňa je domovom mnohých kriticky ohrozených druhov zvierat. Na tomto území žijú ich posledné populácie, ktoré sú z roka na rok menšie. Napriek tomu si krajina nedokáže poradiť s pytliactvom. Hoci už v súčasnosti hrozia za zabíjanie vzácnych druhov mimoriadne prísne tresty v podobe doživotného väzenia či 200-tisícdolárové pokuty, organizovaný zločin neutíchol.

 

V porovnaní s rokom 2013, kedy boli prísne sankcie zavedené, na tomto území síce výrazne klesli úmrtia ohrozených druhov, no stále ich je priveľa. Začiatkom tohto mesiaca v národnom parku Meru zabili troch nesmierne vzácnych čiernych nosorožcov, čo úrady opäť podnietilo k tomu, aby začali konať. Za pytliactvo preto navrhujú zavedenie trestu smrti, pričom zákon chcú schváliť v čo najkratšom čase.

 

Predpokladá sa však, že pri týchto radikálnych snahách o ochranu zvierat narazia na vážne výhrady zo strany OSN, ktorá tresty smrti všeobecne prudko odsudzuje. Niektorí odborníci tvrdia, že takéto riešenie by nepadlo na úrodnú pôdu, pretože zamerať sa treba na tých, ktorí tento krvavý biznis riadia, nie zabíjať ľudí počúvajúcich ich rozkazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona