Oklieštený Slovan mal z Krasnodaru rešpekt, Mucha: Hrali naslepo

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 07:24 • 2 min
Oklieštený Slovan mal z Krasnodaru rešpekt, Mucha: Hrali naslepo

KRASNODAR - Prílišný rešpekt zo súpera zviazal nohy futbalistom Slovana, ktorí v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 prehrali v ruskom Krasnodare 0:2.

slovakia

left justify in out

Výsledok je však vzhľadom na priebeh hry pre slovenského zástupcu celkom milosrdný, domáci FK mal totiž počas celého stretnutia prevahu, miestami drvivú, a len výborný výkon brankára Jána Muchu znamenal, že Slovan pôjde do odvety (štvrtok 6. augusta na Pasienkoch) aspoň s akou-takou nádejou pobiť sa o postup.

 

Podiel na nevýraznom výkone hostí má istotne aj skutočnosť, že nastúpili v oklieštenom zložení. Absencie stopérskych lídrov Nicolasa Gorosita a Martina Dobrotku možno neboli ešte také citeľné, keďže Dávid Hudák s Kornelom Salátom podali solídne výkony, no v stredovej formácii, kde chýbal v začínajúcej sezóne dobre sa ukazujúci Slobodan Simovič, to poriadne škrípalo. Mladý Argentínčan Mauro Gonzalez nastúpil v systémovo dôležitom defenzívnom dvojbloku spolu s alternujúcim Srbom Borisom Sekuličom, pričom obaja hrali spolu prvýkrát a na ich súhre to bolo vidieť. Slabučko zahrali aj obaja krídelníci Adam Zreľák s Karolom Mészárosom a práca osamoteného Vitteka na hrote nemala želaný gólový efekt.

 

Na druhej strane stál proti Slovanu súper, ktorý až do posledného kola minulého ročníka ruskej ligy bojoval o miestenku v Lige majstrov. Herným prejavom pripomína Krasnodar "ruskú Barcelonu", kde kmitanie hráčov a narážačky na jeden dotyk sú u hráčov zautomatizované. Vnímal to aj Ján Mucha: "Je za nami veľmi ťažký zápas, klobúk dole pred Krasnodarom, hrá fantastický futbal. Ide im to prakticky naslepo na jeden-dva dotyky, hráči majú medzi sebou nacvičené kombinácie. Aj my sme mali nejaké šance, škoda, že sme nedali gól, ináč by to vyzeralo, keby sme aspoň jednu z nich premenili. Ale vložili sme do zápasu maximum, určite si nemáme čo vyčítať," vravel hrdina hosťujúceho tímu, ktorý síce zapríčinil jedenástku pred druhým gólom, ale mužstvo podržal v ďalších azda piatich-šiestich kritických chvíľach. V závere s ním hralo aj brvno, ktoré trafil Ari hlavičkou po najkrajšej akcii zápasu.

 

Kouč Slovana Dušan Tittel považoval výsledok za spravodlivý. "Pripravovali sme mužstvo na ťažký zápas vo veľkej horúčave s veľmi kvalitným súperom, čo sa na ihrisku aj potvrdilo. Dostali sme gól po vymyslenom trestnom kope v poslednej minúte prvého polčasu, druhý z jedenástky, čo je trocha kruté, ale musíme na druhej strane uznať aj kvalitu súpera. Škoda, že sa nám Milinkovičom a Kubíkom nepodarilo streliť kontaktný gól, obaja mali dobré šance. Odveta v Bratislave by tak mala dobrý náboj. Máme trošku problémy v defenzíve so zranenými hráčmi, ale nemôžem povedať, že tí čo nastúpili, by nebojovali. Vyskytli sa však situácie, keď sme nedôrazne súperových hráčov napádali, ale zasa mali sme do činenia so silným protivníkom," dodal Tittel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona