Oklieštení Portugalci sa pokúsia zabodovať proti USA

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 13:20 • 2 min
Oklieštení Portugalci sa pokúsia zabodovať proti USA

MANAUS - Do osemfinále majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii by radi postúpili obaja, ale pred druhým kolom zápasov v G-skupine majú rozdielne východiskové pozície. Američania začali nečakaným ziskom troch bodov proti Ghane (2:1) a Portugalci výpraskom od Nemcov (0:4). Vzájomný súboj USA a Portugalska hostí Arena Amazonia v Manause o polnoci SELČ z nedele na pondelok.

slovakia

left justify in out

Zverenci Paula Benta sú odhodlaní napraviť si povesť, ale s množstvom absentujúcich a zraneniami laborujúcich hráčov to nebudú mať jednoduché. Zranení sú brankár Rui Patrício, obranca Fábio Coentrao aj útočník Hugo Almeida. K tomu treba prirátať jednozápasový trest pre stopéra Pepeho po červenej karte a tiež viac než problematický stav najväčšej portugalskej hviezdy Cristiana Ronalda. Úradujúci najlepší futbalista planéty strávil záverečných 60 minút stredajšieho tréningu s ľadovým obkladom na ľavom kolene a tímový lekár mu namiesto pokračovania na šampionáte odporúča dvojmesačnú pauzu od futbalu. "Napriek všetkému si veríme. Portugalsko v najlepšom vydaní má na to, aby zdolalo tím USA. Aj keď Američania majú náš veľký rešpekt,“ cituje server FIFA náhradného brankára Portugalcov 

 

Američania riešia náhradu za útočníka Jozyho Altidora, ktorý si v zápase proti Ghane natiahol zadný stehenný sval na ľavej nohe. Ihrisko opustil na nosidlách a šampionát sa pre neho zrejme skončil. "Sú to zlé správy. Myslím si však, že sa s touto stratou dokážeme a najmä musíme vyrovnať," povedal krídelník USA Jermaine Jones. Podobný názor vyslovil jeho kolega zo stredu poľa Kyle Beckerman: "Sme veľmi sklamaní, ale je to šanca pre ostatných, aby sa ukázali." 

 

Nemecký tréner výberu USA Jürgen Klinsmann zvažuje na miesto Altidora medzi Aronom Johanssonom z AZ Alkmaar a Chrisom Wondolowským zo San Jose Earthquakes. "Povedal by som, že sú si v mnohom podobní. Obaja dokážu pomôcť ofenzíve aj defenzíve a odvádzajú veľa ´čiernej roboty´. Takisto sú kvalitní s loptou a majú čuch na góly," glosoval schopnosti spomenutého dua Beckerman. 

 

V Manause pôjde v nedeľu o šiesty vzájomný zápas Američanov a Portugalcov. Doterajšia bilancia je z pohľadu oboch tímov absolútne vyrovnaná: 2 víťazstvá - 1 remíza - 2 prehry. 

Tabuľka G-skupiny: 
1. Nemecko 1 1 0 0 4:0 3 
2. USA 1 1 0 0 2:1 3 
3. Ghana 1 0 0 1 1:2 0 
4. Portugalsko 1 0 0 1 0:4 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies