Oklieštená ruská výprava už v Riu

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 09:40 • 2 min
Oklieštená ruská výprava už v Riu

RIO DE JANEIRO - Oklieštená ruská výprava vo štvrtok dorazila do dejiska augustových olympijských hier v Riu de Janeiro. Pôvodne sa malo na športovom sviatku zúčastniť 387 reprezentantov "zbornej", ale viac ako sto z nich napokon dostalo stop pre rozsiahly štátom organizovaný doping.

slovakia

left justify in out

Odchodu do Brazílie predchádzala emotívna rozlúčka v Kremli pod taktovkou prezidenta Vladimira Putina. "Chceme získať medaily. Budeme bojovať aj za našich diskvalifikovaných kolegov," vyhlásila hádzanárka Anna Senová.

 

"Teraz ako nikdy predtým musíme držať spolu, byť jedna rodina," doplnil štvornásobný olympijský medailista a vlajkonosič Rusov v Riu, volejbalista Sergej Teťuchin. K jednote národa vyzvala aj žrdkárka Jelena Isinbajevová, ktorá pre dištanc ruských atlétov prišla o účasť na OH 2016.

 

"Nikomu sa nepodarí zlomiť Rusko. V minulosti to už skúšal kadekto, ale nikto neuspel. Čo nás nezabije, to nás posilní," povedala dvojnásobná olympijská šampiónka a trojnásobná majsterka sveta. Tá už dávnejšie označila rozhodnutia IAAF a Športového arbitrážneho súdu (CAS) za politicky motivované. Zároveň avizovala, že verdikt CAS napadne na Európskom súde pre ľudské práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies