Oklahomu zasiahlo zemetrasenie: Spôsobilo výpadok elektriny

NETKY.SK • 3 August 2017, 08:18 • 2 min
Oklahomu zasiahlo zemetrasenie: Spôsobilo výpadok elektriny

EDMOND - Centrálnu časť amerického štátu Oklahoma zasiahlo v stredu zemetrasenie s magnitúdom 4,2, po ktorom zostali bez elektriny stovky ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa Geologickej služby Spojených štátov, otrasy zeme zaznamenali vo večerných hodinách asi 6 kilometrov od mesta Edmond a 25 kilometrov od Oklahoma City. Úrady v Edmonde informovali, že zemetrasenie vyradilo dve elektrické rozvodne, čo spôsobilo výpadok energie v severovýchodnej časti mesta a v tme zanechalo približne 1 900 obyvateľov. Rozvodne neskôr opravili a prívod elektriny sa následne obnovil. Podľa polície pri zemetrasení nedošlo k žiadnym závažným škodám.

Večerné zemetrasenie bolo najsilnejším zo šiestich otrasov, ktoré v okolí Edmondu zaznamenali za uplynulých 24 hodín.

Zvýšený počet zemetrasení v Oklahome pripisovali vedci tamojšej produkcii ropy a plynu. Po tom, ako štát nariadil obmedzenia týkajúce sa vypúšťania odpadových vôd do podzemných likvidačných studní, sa frekvencia otrasov zeme znížila.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies