Okinawu zasiahol silný tajfún Bolaven

NETKY.SK • 27 August 2012, 06:40 • 2 min
Okinawu zasiahol silný tajfún Bolaven

Okinawu zasiahol silný tajfún Bolaven - Svet Nezvyčajne silný tajfún Bolaven spôsobil výpadky elektriny a dopravné problémy v rozsiahlych oblastiach juhojaponského ostrova Okinawa, informovali dnes miestne médiá. Tajfún sprevádzaný intenzívnym dažďom a ve

slovakia

left justify in out

imgNezvyčajne silný tajfún Bolaven spôsobil výpadky elektriny a dopravné problémy v rozsiahlych oblastiach juhojaponského ostrova Okinawa, informovali dnes miestne médiá. 
      Tajfún sprevádzaný intenzívnym dažďom a vetrom, zasiahol Okinawu v noci nadnes. Úrady vydali varovanie pred silným vlnobitím a hroziacimi zosuvmi pôdy. 
      V poradí 15. tajfún tohtoročnej sezóny úplne ochromil leteckú dopravu z regionálnej metropoly Naha. Nepremávali ani autobusy a väčšina lodných liniek, spájajúcich Okinavu s ostatnými japonskými ostrovmi.  
      Bolaven zasiahol aj prefektúru Kagošima na južnom výbežku ostrova Kjúšu aj na neďalekých ostrovoch Amami. Zranenia utrpelo minimálne sedem obyvateľov postihnutých oblastí. Bez elektriny celkovo zostalo takmer 80.000 domácností.
      Tajfún s maximálnou rýchlosťou vetra 216 km/h v súčasnosti smeruje ku Kórejskému polostrovu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies