Okazaki zo Stuttgartu do Mainzu

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 18:31 • 2 min
Okazaki zo Stuttgartu do Mainzu

STUTTGART - Japonský futbalový reprezentant Šindži Okazaki zmení dres v rámci najvyššej nemeckej súťaže. Strelec dvoch gólov krajiny vychádzajúceho slnka na júnovom Pohári konfederácií FIFA 2013 v Brazílii zamieri počas letného prestupového obdobia z VfB Stuttgart do 1. FSV Mainz 05. Podľa informácií v denníku Stuttgarter Zeitung sa oba bundesligové kluby už dohodli na odstupom vo výške 1,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Okazaki pôsobil v Stuttgarte od januára 2011, keď prišiel ako voľný hráč zo Šimizu S-Pulse zadarmo. Dvadsaťsedemročný útočník nastúpil za VfB v 57 dueloch a strelil 10 gólov, ale nedokázal svoje kvalitné výkony z japonskej reprezentácie preniesť aj na bundesligové trávniky. Keď odmietol predĺžiť kontrakt platný do roku 2014, dostal možnosť nájsť si nového zamestnávateľa. V Mainzi by mal mať Okazaki na rozdiel od Stuttgartu miesto v základnej zostave, keď maďarský kanonier Ádám Szalai prestúpi - ako sa očakáva - do FC Schalke 04. Zaujímavosťou je, že minulotýždňový žreb 51. ročníka I. bundesligy dal v 1. kole (10. - 11. 8.) dokopy práve 1. FSV Mainz 05 a VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart okrem japonského kanoniera zrejme opustí aj 32-ročný skúsený maďarský tvorca hry Tamás Hajnal. Hoci len v januári podpísal predĺženie zmluvy, finalista DFB-Pokalu 2012/2013 sa jeho služieb po nákupe siedmich nových hráčov ochotne vzdá. Interes údajne prejavil druholigový 1. FC Kolín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies