Ojedinelý prípad horúčky dengue u pacienta z Nice

NETKY.SK • 14 September 2010, 07:02 • 2 min
Ojedinelý prípad horúčky dengue u pacienta z Nice

Ojedinelý prípad horúčky dengue u pacienta z Nice

slovakia

left justify in out

img

O prvom prípade horúčky dengue na francúzskom území, ktorý nebol do krajiny zavlečený, informovali dnes tamojšie zdravotnícke úrady.
      Vírusové infekčné ochorenie, prenášané komármi, ktoré môže vyústiť do vnútorného krvácania, diagnostikovali o pacienta z Nice, ktorý sa medzičasom vyliečil a teší sa dobrému zdraviu.
      Francúzske ministerstvo zdravotníctva zdôraznilo, že išlo o ojedinelý prípad výskytu tohto ochorenia na území krajiny. Napriek tomu sa v snahe minimalizovať riziká postupovalo v oblasti výskytu intenzívnejšie proti komárom.
      Rezort zároveň výslovne podčiarkol, že niet žiadnej súvislosti medzi týmto prípadom a epidémiou tohto ochorenia na karibských ostrovoch Guadeloupe a Martinique, ktoré patria medzi francúzske zámorské oblasti. Tam podľa médií zaznamenali v uplynulých šiestich mesiacoch viac ako 60.000 prípadov horúčky dengue, ktoré si vyžiadali 17 obetí na životoch. Parížska vláda vyslala do zámoria vojakov, aby pomohli pri likvidácii hniezd hmyzu, rozširujúceho vírus.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona