Oživenie civilnej leteckej dopravy pociťujú aj výrobcovia lietadiel

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:43 • 2 min
Oživenie civilnej leteckej dopravy pociťujú aj výrobcovia lietadiel

Oživenie civilnej leteckej dopravy pociťujú aj výrobcovia lietadiel

slovakia

left justify in out

Na medzinárodnej leteckej prehliadke v britskom Farnborough, ktorá sa začína dnes a bude trvať do nedele (25.7.), cítiť výrazne oživenie v leteckej doprave. Po krízovom období sa znovu začalo viacej lietať, objednávky na prepravu nákladu vzdušnou cestnou stúpajú, výrobcom lietadiel pribúdajú nové objednávky.
      Airshow vo Farnborough patrí do súhvezdia najvýznamnejších výstav a veľtrhov leteckého priemyslu na svete. Do tejto kategórie podujatí patrí ešte La Bourget pri Paríži, Berlín a Singapur.
      Zrejme najväčšou atrakciou v Británii sa tento týždeň stane diaľkové civilné dopravné lietadlo Boeing 787 (Dreamliner), ktoré americký výrobca po prvýkrát predstaví v Európe. Airbus prišiel na leteckú výstavu s vojenským transportérom A400 M a obrovským A380.
      Na rozdiel od iných leteckých výstav sa vo Farnboroughu kladie dôraz na vojenské letectvo. Ale práve to sa na rozdiel od civilnej výrobe dostáva do nových problémov. Mnohé silno zadlžené krajiny znižujú výdavky na armádu. Aj nemecká spolková vláda sa rozhodla preskúmať program svojho letectva, Luftwaffe. Zníženie výdavkov zrejme bude mať nepriaznivý vplyv na štátne objednávky pre veľké letecké koncerny ako EADS, BAE Systems, ktoré sú v európskom vojenskom leteckom priemysle najdôležitejšie, ale aj na americké giganty Boeing a Lockheed Martin.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies