Ohrozenému zvieraťu na telo vypálili slovo TRUMP

NETKY.SK • 27 Január 2021, 15:48 • 2 min
Ohrozenému zvieraťu na telo vypálili slovo TRUMP

FLORIDA - V Amerike že ponúkajú odmenu vo výške 5 000 dolárov, čo je približne 4110 eur, za informácie vedúce k dolapeniu páchateľa.

slovakia

left justify in out

O tom, že ľudská krutosť nemá hraníc, žial, už nemusíme pripomínať. Na vlastnej koži to pocítil aj ohroznený lamantín, ktorému pravdepodobne so žieravinou niekto na telo vypálil slovo Trump. Zviera je neoficíalnym maskotom Floridy, kde ich nazývajú aj morské kravy. V tomto štáte patria medzi najväčšie atrakcie a pre ich malý počet (približne 6 000). Aj to je jedným z dôvodov, prečo sú chránené federálnym zákonom. Ubližovanie, či už zámerne alebo z nedbanlivosti, je preto vnímané ako trestný čin.

 

 

„Lamantíny širokonosé sú nevyhnutnou súčasťou ekosystémov, ktoré obývajú, a sú chránené podľa zákona o ohrozených druhoch a zákona o ochrane morských cicavcov,“ uviedla vo vyhlásení riaditeľka U.S. Fish and Wildlife Service Aurelia Skipwithová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies