Ohromujúce VIDEO dvoch veľrýb južných v tyrkysových vodách oceánu

NETKY.SK • 9 Október 2015, 18:06 • 2 min
Ohromujúce VIDEO dvoch veľrýb južných v tyrkysových vodách oceánu

ESPERANCE – Austrálsky fotograf Jaimen Hudson sa špecializuje na letecké videozábery, ktoré vyhotovuje pomocou dronov.

slovakia

left justify in out

Hudsonovi sa podarilo natočiť tieto neuveriteľné zábery pri pláži Four Beach neďaleko západoaustrálskeho pobrežného mestečka Esperance.

V rozhovore pre ABC News fotograf povedal, že počul o páre veľrýb južných blízko pláže. Ponáhľal sa teda k miestu, kde ich naposledy videli, nastavil si potrebné zaariadnie a začal točiť. "Dave Price, ktorý žije neďaleko, sa práve plavil na svojom paddle-boarde ponad nádherné veľryby, ktoré boli v jeho tesnej blízkosti," vysvetlil Hudson.

 

Odhaduje sa, že na svete žije už iba 10.000 veľrýb južných, avšak dobrou správou je, že ich počet rastie, nakoľko sa ich lov obmedzil. Ich prirodzeným prostredím je južná pologuľa od miernych až po polárne zemepisné šírky. Kvôli hrubej vrstve izolačného tuku nevedia preplávať tropické rovníkové vody oceánov, lebo sa veľmi rýchlo prehrievajú.

Tieto nádherné zábery vám pomôžu pochopiť aké citlivé a inteligentné tieto obrovské tvory v skutočnosti sú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies