Ohňostroj v Senici bude až na Nový rok večer

NETKY.SK • 31 December 2014, 13:29 • 2 min
Ohňostroj v Senici bude až na Nový rok večer

SENICA - Aj Senica privíta nový rok tradičným ohňostrojom. Svetelná šou na námestí však nebude na prelome kalendárneho roka, Seničania si budú môcť pozrieť ohňostroj 1. januára 2015 o 18. hodine.

slovakia

left justify in out

"Vychádzame v ústrety najmä deťom, ktoré majú z ohňostroja najväčšiu radosť. Pre Senicu to je novinka, ale myslíme si, že sa rýchlo ujme a že bude mať u väčšiny obyvateľov pochopenie. Podobne vítajú nový rok aj iné samosprávy, napríklad česká metropola Praha, Banská Bystrica či nám neďaleký Hodonín. Navyše, v tomto čase je akékoľvek podujatie na námestí oveľa bezpečnejšie," uviedol primátor mesta Branislav Grimm.
      

Senická samospráva tak reaguje aj na udalosti z roku 2006, keď sa pri nezodpovednom zaobchádzaní s pyrotechnikou podnapitými ľuďmi na námestí vážne zranil chlapec. Z davu ľudí vyletela svetlica, ktorá ho trafila priamo do hlavy. Po tejto takmer tragickej udalosti prestalo mesto organizovať ohňostroj a príslušným všeobecne záväzným nariadením dokonca zakázalo úplné používanie pyrotechniky. Od roku 2012 sa však pyrotechnika v Senici používať v období okolo Nového roka môže.
      

Senická samospráva chce pozvať všetkých ľudí na Nový rok na námestie v meste. Obyvatelia sa pritom nebudú musieť len pozerať na ohňostroj, otvorené budú i stánky s občerstvením a sviatočnú atmosféru bude dotvárať hudba. Navyše, novoročný ohňostroj Senicu tento rok nevyjde ani cent. "Podarilo sa nám dať dohromady partnerov, podnikateľov v meste, ktorí ochotne na túto šou prispeli. Finančná situácia mesta nie je najlepšia, preto sme takejto pomoci veľmi radi," informoval primátor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies