Ohňostroj bude v Banskej Bystrici až zajtra

NETKY.SK • 31 December 2016, 09:23 • 2 min
Ohňostroj bude v Banskej Bystrici až zajtra

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskej Bystrici bude oficiálny koncoročný ohňostroj s príhovorom primátora tradične až na Nový rok v popoludňajších hodinách.

slovakia

left justify in out

„Po skúsenostiach a pozitívnych ohlasoch z minulých rokov, keď prišlo na Námestie SNP mnoho Banskobystričanov, najmä rodín s deťmi, bude aj tento rok pripravený kultúrny program,“ uviedla pre agentúru SITA vedúca oddelenia kultúry mestského úradu Alena Dorotovičová. Novoročné stretnutie sa začne o 16:00 vystúpením domácej hudobnej skupiny Slovak Tango. Jeho vyvrcholenie s tradičným ohňostrojom je naplánované na 17:00. Na Nový rok bude mestská hromadná doprava v Banskej Bystrici premávať celý deň zadarmo. Vybrané linky budú počas novoročných osláv kapacitne posilnené. „Verím, že Banskobystričania túto možnosť využijú a dopravia sa na Námestie SNP pohodlne bez zbytočných dopravných kolízií. Som presvedčený, že tak ako vlani sa nám opäť podarí zaplniť námestie a spoločne si vychutnáme kultúrny program i tradičný ohňostroj,“ povedal primátor Ján Nosko. Po ohňostroji budú posilnené autobusy a trolejbusy do mestských častí Radvaň, Podlavice a Fončorda zo zastávok Kapitulská a Národná ulica. Zo Strieborného námestia a Námestia slobody budú posilnené spoje na sídlisko Sásová.


Ďalšie slávnostné chvíle čakajú obyvateľov i návštevníkov mesta o pár dní neskôr. 6. januára je na programe oficiálne otvorenie Európskeho mesta športu. Otvárací ceremoniál sa uskutoční na Námestí SNP pred štartom Trojkráľového večerného behu. Banskobystričania sa môžu počas prvého športového podujatia v novom roku tešiť o 16:00 na vystúpenie Katky Knechtovej s kapelou. Za účasti členov Asociácie európskych miest športu a mnohých inštitúcií sa Banská Bystrica spojí naživo s Košicami, ktoré sa budú v ten istý deň s titulom lúčiť. Následne sa registrovaní účastníci vydajú na 5-kilometrový beh ulicami mesta. O náladu sa postará DJ a tanečníci zo skupiny Outbreak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies